Prima pagină » Actualitate » Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce o profesoară a fost înjunghiată de un elev în timpul orelor

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce o profesoară a fost înjunghiată de un elev în timpul orelor

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce o profesoară a fost înjunghiată de un elev în timpul orelor
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR | Foto - Mediafax

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a intervenit într-o postare pe Facebook în cazul profesoarei atacate cu cuţitul de elev, la Colegiul ”Ion Creangă” din Capitală. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a vorbit în termeni duri despre incidentul șocant de la liceul din București.

”Astăzi (n.r. ieri), o profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni. Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate.

Progresismul ideologic care nu are nicio legătură cu progresul real în vreun domeniu, progresismul anticreștin care aruncă în aer valorile fondatoare ale paradigmei educației fertile intelectual și moral, progresism care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, indisciplina, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Vasile Bănescu a mai spus că ” în fiecare dintre noi se poate ascunde un potențial agresor și o victimă”, însă educația și disciplina pot face diferența.

”Ulterior crima sau tentativa ei eșuată vor fi totdeauna scuzate de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului. Un om de obicei opresat între frontierele legilor, inclusiv ale bunului-simț. Firește, în fiecare dintre noi se poate ascunde un potențial agresor și o victimă. Datoria personală și comunitară rămâne totuși să o protejăm reflex pe a doua și să-l descurajăm pe primul. Prin legi severe și Educație fondată pe rigoare, disciplină și efort stimulat de recompensa cunoașterii, nu a veselei ignoranțe și a libertinajului. Imperativul amoral al progresismului? Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează. Planetei să-i fie bine!”, a mai scris acesta pe rețeaua de socializare.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și