Prima pagină » Actualitate » Record de viteză pe A1. Ce „premiu” a primit șoferul de la polițiștii rutieri

Record de viteză pe A1. Ce „premiu” a primit șoferul de la polițiștii rutieri

Record de viteză pe A1. Ce „premiu” a primit șoferul de la polițiștii rutieri

Un șofer a fost depistat, duminică, circulând pe Autostrada A1 cu viteză de aproape trei ori mai mare decât limita legală.

„281 km/h, pe un sector de drum limitat la 100 km/h – cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar anul acesta – „premiul”: 120 de zile fără permis, cu dovadă fără drept de circulație și 2.900 de lei amendă”, au scris reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române pe contul de Facebook.

„Mulțumim colegilor care acționează pe Autostrada A1, care îi opresc pe cei ce ne pun în pericol pe toți!”, este mesajul Poliției Române.

Sursa: IGPR

Sancțiuni înăsprite

În urmă cu două săptămâni, polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat, la prânz, un șofer conducând un autoturism pe autostrada A1, iar la km. 270, în zona localității Săliște, pe sensul Deva – Sibiu, cu viteza de 243 km/h, în contextul în care în zonă cu restricție la 130 km/h.

Polițiștii i-au reținut bărbatului permisul de conducere, suspendându-i dreptul de a conduce pentru o perioada de 150 de zile, și i-au aplicat și amendă în valoare de 3.480 lei. Acel conducător auto nu a respectat indicația și semnalul polițistului rutier de OPRIRE în trafic, reușindu-se oprirea acestuia după o distanță de aproximativ 16 kilometri, iar cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranță și transporta doi copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălțător).

Ordonanța Guvernului nr 1./2022 a adus o serie de modificări Codului rutier, în vigoare de la 31 ianuarie, cu scopul de face circulația rutieră să fie mai sigură, implicit ca numărul accidentelor rutiere să scadă. Astfel, s-au înăsprit sancțiunile pentru încălcarea legislației rutiere, dar au fost incluse și noi prevederi. Printre altele, este sancționat condusul agresiv, iar mersul pe banda de urgență a autostrăzilor este  amendat mai drastic, printre altele.

La 31 decembrie 2021, parcul auto al României era format din peste 9,6 milioane de vehicule, dintre care peste 7,6 milioane de autoturisme.

 

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele