Rectorul SNSPA îl acuză pe Mircea Geoană de campanie politică de tip „CLANDESTIN”: „Folosește însemnele NATO, nu exclud investigații de natură penală”

Rectorul SNSPA îl acuză pe Mircea Geoană de campanie politică de tip „CLANDESTIN”: „Folosește însemnele NATO, nu exclud investigații de natură penală”
Mircea Geoană
Publicat: 23/07/2024, 12:32
Actualizat: 23/07/2024, 12:33

Remus Pricopie – rectorul Școalii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) – îl acuză pe Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO și posibil candidat la Președinția României, că își face o campanie politică de tip „clandestin” și, mai mult, că primește finanțare din partea unor oameni de afaceri.

Remus Pricopie notează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „Mircea Geoană a abuzat de buna-credință a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg”.

În același timp, secretarul general adjunct al NATO ar fi „înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului”, iar Remus Pricopie avertizează că nu este exclusă declanșarea unei investigații penale.

Mircea Geoană a abuzat de buna-credință a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, așa cum a înșelat încrederea tuturor celor care l-au sprijinit de-a lungul timpului.

A folosit – și încă folosește – însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip «clandestin», din ultimii 30 de ani, apelând inclusiv la sprijin financiar din partea unor oameni de afaceri.

Cu acești bani a pus în funcțiune o rețea de zeci de oameni, plătiți lunar, prin diverse ONG-uri sau prin alte mecanisme, pentru moment neclare, pentru a lucra la o campanie care, pe fond, este ilegală.

Când se vor aduna mai multe date în acest sens, nu exclud să asistăm la declanșarea unor investigații de natură penală. Iar NATO, în acest caz, va fi o victimă colaterală, dar care are totuși o anumită vină: a tolerat un comportament nepotrivit al celui care ocupă a doua poziție, ca importanță, în această instituţie”, scrie Remus Pricopie.

„Finanţarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal”

Prestația lui Mircea Geoană, continuă Remus Pricopie, este „imorală” și „ilegală”, cu atât mai mult cu cât „finanțarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal”.

Sigur, putem să ne facem că nu vedem sau că nu înţelegem că ceea ce face Mircea Geoană este, în același timp, imoral și ilegal.

Finanţarea unei campanii electorale din surse netransparente intră sub incidenţa Codului Penal, atât în România, cât și în Franţa, Germania, Italia sau orice altă ţară democratică din lume.

Dacă vorbim de un stat solid, democratic, sau de instituţii internaţionale puternice, atunci prima regulă care trebuie amintită este cea a respectului faţă de norme, faţă de legi”, mai scrie rectorul SNSPA.


Citește și:

Consiliul Superior de Medicină Legală CRITICĂ „ordonanța antidrog”: „Macul, dar și multe medicamente, precum codeina, vor da reacții pozitive”

Papa Francisc, avertisment: „Azi, în lume, democrația nu este sănătoasă. IDEOLOGIILE sunt seducătoare, dar te fac să te renegi”

Alianța Beijing – Moscova și FALSA NEUTRALITATE chineză: „Putin nu are de ales, trebuie să îndeplinească pretențiile din ce în ce mai mari ale Chinei”

Culisele vizitei lui Viktor Orbán la Moscova. Putin „șlefuiește” VERIGA SLABĂ a Occidentului, liderul Ungariei vrea să tragă o carte câștigătoare

Iulia Navalnaia, după ce a fost plasată de Rusia pe lista TERORIȘTILOR: „Au ucis soțul, au etichetat-o pe soție drept terorist – tipic Putin”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
A avut un ciob de sticlă înfipt în ficat, timp de nouă ani. Cum a...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Experiența paranormală prin care a trecut Lidia Buble! Artistei nu i-a venit să creadă ce...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cromozomi antici de mamut lânos, descoperiți în piele veche de 52.000 de ani