Regina Elisabeta a II-a lasă în urmă o moștenire de peste 426 milioane de euro, dar și 32.000 de lebede, cai, terenuri, proprietăți uriașe și bijuterii neprețuite, printre alte bunuri de valoare.
În cele șapte decenii de domnie, Regina Angliei a adunat o avere uriașă. Presa britanică estimează că regina ar fi avut o avere de 370 milioane de lire sterline (aproximativ 426 milioane de euro).
De asemenea, Elisabeta a II-a a lăsat moștenire 32.000 de lebede, cai, terenuri, proprietăți, bijuterii și alte bunuri inestimabile.
Fiul Reginei, Charles al III-lea, a devenit rege și moștenitorul Coroanei, dar rămâne de văzut cum va împărți averea lăsată în urmă de mama lui.
Charles va moșteni 15% din profiturile de la Crown Estate, afacerea independentă a Coroanei, care strânge proprietăți și terenuri în Regatul Unit și bijuteriile reginei, evaluate la 3,424 milioane euro (3 milioane de lire sterline).
Acesta va beneficia și de o „subvenție suverană”, bani care acoperă întreținerea palatelor, călătoriile, securitatea și personalul aferent.
Regina mai deține o colecție de timbre Regele George al V-lea și un grajd ce i-a adus venituri de 8 milioane de euro, pe lângă 32.000 de lebede, delfini, balene și alte animale marine de care noul rege va fi nevoit să aibă grijă
Mai mult, suveranii nu plătesc impozitul de 40% care se aplică moștenitorilor, la averi de peste 325.000 de lire sterline (370.000 de euro).
Regina ar fi făcut modificări în testament, pentru a-i oferi o avere mai mare lui Kate Middleton, soția prințului William, în defavoarea lui Harry și Meghan Markle, din cauza rupturii de Coroană.
Pe de altă parte, Prinții Andrew, Edward și Prințesa Anne vor primi o parte din bijuterii, dacă ducele de York va scăpa „curat” din scandalurile sexuale care îl vizează, scrie hotnews.ro.
Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a costat peste 5 milioane de lire sterline și a fost finanțată din bani publici.
Funeraliile Reginei Angliei au reprezentat cel mai important eveniment televizat din istoria contemporană și costurile sunt pe măsură, spun experții.
Printre politicienii de top prezenți la funeralii se numără președintele american Joe Biden, premierul australian Anthony Albanese și cel al Noii Zeelande Jacinda Ardern.