Reprezentantul firmei care asigură mentenanța la TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”, audiat în dosar (SURSE)
Reprezentantul firmei Medist Imaging & Point Of Care, cel care asigura mentenanța ventilatoarelor la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, acolo unde au murit trei persoane, este audiat, miercuri, în dosar la Serviciul Omoruri, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.
Audieri în dosarul „Victor Babeș”
Principalele variante pe care anchetatorii le iau în calcul sunt uciderea din culpă sau defecțiunea tehnică, ventilatoarele din TIR-ul ATI fiind disfuncționale. Totodată, numărul persoanelor audiate a ajuns la 18, spun sursele judiciare citate mai sus pentru GÂNDUL.RO.
Managerul spitalului, o doctoriță și un angajat al personalului tehnic au fost primele persoane audiate, după tragedia de la Victor Babeș.
Luni seară, instalația cu oxigen de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Capitală s-a defectat. Trei pacienți au decedat pe loc și cinci au fost transferați în mai multe spitale din Capitală, iar polițiștii și procurorii au deschis o anchetă.
Unde sunt transferați cei cinci pacienți
Trei dintre cei opt pacienți internați cu COVID-19 în secția mobilă de terapie intensivă a Spitalul „Victor Babeș” au decedat în urma unei defecțiuni la instalația cu oxigen.
- 1 pacient a fost mutat pe o secție proprie a spitalului Babeș
- 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient a fost transferat la Floreasca
Premierul Florin Cîțu a anunțat luni seară, într-o declarație de presă la Palatul Victoria, că i-a cerut ministrului de Interne ca ancheta cu privire la tragedia de la ”Victor Babeș” să fie cât mai rapidă și mai transparentă pentru ca vinovații să fie trași la răspundere.
Totodată, cauza morții celor trei pacienți infectați cu COVID-19, care au murit luni în urma decțiunii la nivelul instalației de oxigen, de la Spitalul Victor Babeș din București, este cea de insuficiență respiratorie acută.
Privarea de oxigen timp îndelungat a agravat și starea de sănătate a celorlalți cinci pacienți care nu erau intubați. Surse apropiate anchetei au declarat pentru GÂNDUL.RO că cel puțin trei dintre pacienții care au supraviețuit se află în stare foarte gravă.