Prima pagină » Actualitate » Republica Moldova interzice PROPAGANDA Rusiei în presa de la Chișinău. Maia Sandu: „Nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin”

Republica Moldova interzice PROPAGANDA Rusiei în presa de la Chișinău. Maia Sandu: „Nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin”

Republica Moldova interzice PROPAGANDA Rusiei în presa de la Chișinău. Maia Sandu:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a răspuns criticilor venite din partea Rusiei cu privire la acțiunile de închidere a presei de propagandă rusească care funcționa și emitea la Chișinău. Ea a declarat că Moldova nu acceptă să primească lecții de democrație de la Kremlin, etichetând aceste critici ca fiind „de râsul găinilor.”

Acest comentariu al Maiei Sandu vine în urma deciziei Moldovei de a bloca 31 de portaluri web, dintre care 21 sunt controlate de Federația Rusă și de a suspenda licența a șase posturi TV.

Maia Sandu a subliniat că este o ironie ieftină „de râsul găinilor ca Rusia, care a limitat presa independentă și liberă în țara sa, să critice Moldova în chestiuni legate de democrație.

„Este de râsul găinilor, pentru că Federaţia Rusă, care a alungat sau a închis toată presa liberă, vine să ne dea lecţii de democraţie. Pe noi ne interesează opiniile comunităţii internaţionale şi ale cetăţenilor noştri şi dacă vedeţi, în clasamentele internaţionale Republica Moldova stă mult mai bine decât Federaţia Rusă şi chiar unele state din UE când vine vorba de libertatea presei.

Noi ţinem la liberarea de exprimare. Toţi cetăţenii din Republica Moldova pot să audă cum de dimineaţă până seara cineva critică guvernarea, ceea ce nu veţi auzi în Federaţia Rusă. (…) Noi nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin”, a subliniat preşedinta Maia Sandu, citată de NewsMaker.

Recent, șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS) din Moldova, Alexandru Musteață, a propus suspendarea temporară a licenței a șase posturi de televiziune controlate de oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, precum și blocarea a 31 de portaluri web, dintre care 21 erau gestionate direct de Moscova. Decizia a fost justificată prin încălcările repetate ale legislației și promovarea de narative manipulative care aduc un pericol la adresa securității informaționale.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a condamnat aceste acțiuni ca fiind „atacuri asupra libertății de exprimare” și „încălcări ale dreptului la pluralism de opinie al populației vorbitoare de rusă din Moldova, potrivit Știrileprotv.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și