Restaurantele din Craiova s-au redeschis la interior

Restaurantele din Craiova s-au redeschis la interior
Publicat: 17/12/2020, 07:58

Restaurantele din Craiova au fost redeschise la interior, după două luni. Restaurantele pot funcţiona doar la 30% din capacitate. În Craiova, incidenţa este de 2,99 cazuri la mia de locuitori.

Bogdan Marica a vrut să vadă iar cum e să te bucuri de tot ceea ce-ţi place, aşa că s-a grăbit să-şi facă rezervare la restaurantul lui preferat, care s-a redeschis după două luni.

„Sunt foarte fericit că pot să ies din nou la restaurant. De foarte mult timp aşteptam acest lucru şi chiar mă bucur că a scăzut numărul de infectări în Craiova. Mă bucur că putem servi o masa delicioasă, într-un ambient plăcut. Adică, undeva unde să fie căldură. Nu mai stăm afară, în aer liber, să îngheţăm în timp ce mâncăm”, povesteşte Bogdan Marica.

Sunt permise maxim 30 de persoane

Cei care vor să meargă la restaurant trebuie să îşi facă rezervare, pentru că în local nu pot fi ocupate mai mult de 30% din locuri.

Marius Bănică, proprietarul a două restaurante din centrul Craiovei, spune că numărul clienţilor creşte de la o zi la alta, dar este precaut. Când incidenţa va ajunge iar la 3 cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori, ar putea fi nevoit să pună lacătul pe uşă.

„În momentul de faţă suntem bucuroşi că am redeschis. Nu ne bucurăm prea tare pentru că nu ştim când vom închide, că deja ne-am obişnuit cu aceste închideri-deschideri. Pe ziua de ieri am avut, la masa de prânz, cinci mese rezervate, cu 25 de clienţi în total. La masa de cină am avut 7 mese rezervate, cu un număr de 25 de clienţi, pentru că nu au fost mese complete. Astăzi este o zi în creştere, cu 7 mese la prânz, iar pentru masa de cină vom avea 8 mese rezervate”, spune Marius Bănică.

Înainte de pandemie, restaurantul era plin ochi. Este unul dintre restaurantele incluse anul trecut în ghidul culinar Gault& Millau.

Mihai Preoteasa, bucătarul chef al restuarantului, speră că şi acum va reuşi să gătească pentru cât mai mulţi clienţi.

„Aşteptam de mult redeschiderea interiorului. În restaurantul nostru găsiţi un meniu variat, se bazează mai mult pe vita angus. Dacă doriţi să aveţi o experienţă culinară plăcută, vă aşteptăm la Craiova”, lansează el invitaţia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile