Restricții de circulație pe VALEA OLTULUI/Ministrul GRINDEANU și șeful CNAIR explică pe unde vor trece autovehiculele și în ce interval

Publicat: 05/07/2024, 14:21
Actualizat: 05/07/2024, 14:37
Secțiunea de autostradă Boița-Cornetu va intra în pregătiri de către constructori. Vor fi defrișați circa 20 000 de copaci, pe o lungime de aproximativ 8 km. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și șeful CNAIR, Cristian Pistol, au fost prezenți vineri în teren, unde au susținut și o conferință de presă referitoare la restricțiile care vor fi impuse pe această rută, precum și care vor fi traseele ocolitoare.
Șoferii care vor tranzita Valea Oltului vor avea parte de restricții de circulație, timp de 31 de zile de acum înainte, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și șeful CNAIR, Cristian Pistol. Lucrările care vor începe pentru continuarea Autostrăzii Pitești-Sibiu vor impune aceste inconveniente pentru care ministrul Grindeanu spune că nu sunt negociabile, dacă vrem să avem autostrăzi: „Construcția de autostrăzi nu este negociabilă”, motiv pentru care își asumă absolut orice lucru care derivă din acest demers. Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a detaliat care va fi perioada în care se va putea circula pe această rută.

V-am explicat, există două ferestre, două intervale pentru care se va permite circulația. Păi, pentru invers, de la 16. 30 la 17 după-amiază, astea sunt intervalele deschise. Pe de altă parte, gândiți-vă că noi prin această restricție nu obturăm niciun drum, nu obturăm o legătură practic între Sibiu și Lazaret. Eu vorbesc așa de o închidere parțială, deci nu este închidere totală. Este închis de la șase dimineața la ora douăzeci seara după ora douăzeci seara sau ultimele două ore de la șase seara la ora opt seara. Sunt folosite, așa cum s-a spus și mai devreme, de către de către companie pentru a curăța tot carosabilul pentru a fi în siguranță, tot astfel încât să poată fi dat drumul la trafic în după ora douăzeci. Ca să facem aceste autostrăzi avem nevoie de aceste restricții o lună de zile, nenegociabil. Noi avem și vom urmări la maxim lucrările.

Ministrul Grindeanu dă asigurări că va sta cu ochii pe constructorul turc care va executa lucrarea, astfel încât acele 31 de zile de restricții să fie folosite la maxim. Vorbim de 24 000 de autovehicule care tranzitează zona; o medie zilnică anuală.

Colegii mei de la CNAIR au atenționat compania că vor fi monitorizați astfel încât aceste 30-31 de zile să fie folosită la maxim. E, dacă vreți, soluția pentru a construi și pentru a face autostrăzi în România. Încă o dată știu de acest disconfort, doar că dacă vrem să avem autostrăzi, atunci trebuie să facem aceste aceste lucrări absolut necesare. Nu s-au inventat altcumva lucrurile deocamdată. În lumea aceasta, dacă vorbim de rutele de transport, în principal sunt cele cele care au fost identificate de colegii mei pentru traficul de marfă, cu precădere și vorbesc aici la autostrada A3 până la Pitești, după ca după care avem posibilitatea să intrăm până la Ploiești, mă scuzați. De la Ploiești putem intra pe DN1 sau pe DN1 A până la Brașov vom ridica restricțiile în timpul săptămânii, de marți până joi pe DN1 între Ploiești și Brașov, iar după aceea de la Brașov se poate continua pe DN1 până la Veștem.

La rândul său, șeful CNAIR, Cristian Pistol, a venit în completare cu informațiile legate de rutele ocolitoare pe care șoferii le vor putea folosi în acest interval. De asemenea, CNAIR a publicat și un comunicat detaliat cu aceste informații.
Aceasta este o rută, altă rută care am identificat-o este pe Valea Jiului. DN66. Da, iar posibilități de ridicare a restricțiilor am efectuat în momentul de față, de luni, am ridicat restricțiile la o bandă pe DN73, pe sectorul Rucăr- Bran, astfel încât să nu se mai circule alternativ pe perioada acestei luni. Toate rutele de transport vor fi date astăzi publicității printr-un comunicat de presă pe care îl vom emite după această conferință.

CITEȘTE ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
S-a pozat în costum de baie, dar toți au CRITICAT-O că s-a îngrășat mult! Mesajul...
Reacţia unui britanic care a călătorit cu 9 lire la clasa I cu CFR: "O...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ameninţări şi violenţe în Franţa înaintea alegerilor
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Schimbare istorică în România. Se emite pentru maxim 2 ani
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Dieta mediteraneană era folosită de oameni și acum 4.000 de ani
×