O româncă a devenit virală pe Internet, după ce a pregătit o rețetă de cheesecake. Rezultatul este uimitor. Iar dacă nu știi ce să pregătești pentru masa de Revelion, nu ai cum să dai greș cu această rețetă de cheesecake. O româncă a devenit virală pregătind o rețetă rapidă, care nu necesită multe ingrediente, iar la final arată uimitor.
Internetul este o bună sursă de inspirație atunci când vine vorba despre preparate culinare. E sufficient să deschizi TikTokul și să dai peste cel puțin o rețetă delicioasă, fie că vorbim de mic dejun, prânz, cină sau chiar deserturi.
Astfel, Kiki Parnescu, o tânără studentă care activează pe platformă, a devenit virală cu o rețetă inedita de cheesecake cu zmeură. Clipul în care prezintă ingredientele și modul de preparare pentru pregătirea desertului a strâns peste un milion de vizualizări. Ingredientele sunt puține și se găsesc în orice supermarket.
Prin urmare, asigură-te că ai: 200 grame de biscuiți, 100 grame de unt, 500 grame de mascarpone, 500 grame de brânză de vaci, două plicuri de zahăr pudră și, desigur, zmeură.
Se mărunțesc fin 200 grame de biscuiți, cu ajutorul unui blender. Se topesc 100 grame de unt, apoi se toarnă uniform peste biscuiți. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă și se pune totul într-o tavă, presând ușor pentru a forma baza. Se folosește un pahar cu fund plat pentru a presa biscuiții în tavă, în așa fel încât să poți obține o bază fermă și uniformă. Într-un bol încăpător, se adaugă 500 grame de mascarpone, 500 grame de brânză de vaci și două plicuri de zahăr pudră cu aroma de vanilie, aproximativ 80 de grame în total.
Se amestecă totul până ce compoziția devină fină și cremoasă, apoi se pune la rece. Se pune într-o oală apă și zahăr, în cantități după gust, apoi se adaugă zmeura proaspătă. Se lasă amestecul să fiarbă la foc mic până dă în clocot, în așa fel încât fructele să-și elibereze aroma și culoarea. Se oprește focul și se lasă compoziția să se răcească complet.
Se toarnă crema uniform peste biscuiți și se întinde bine pentru a acoperi toată suprafață. Atunci când zmeura ajunge la temperature camerei, se ia o ceșcuță din ea și se adaugă gelatină, lăsând-o să se hidrateze. După aceea, se pune pe baie de aburi până devine lichidă din nou. Se toarnă apoi gelatină topită peste zmeură și se amestecă ușor. Se asamblează cheesecake-ul și se lasă la rece câteca ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, cheesecake-ul poate fi servit.
CITEȘTE ȘI: