Chef Florin Dumitrescu a povestit pe Facebook la ce strategie apelează în familie, el și soția sa, pentru a fi siguri că fetele lor au o alimentație sănătoasă și echilibrată, plină de „verde”, scrie libertateapentrufemei.ro.
„Ca bucătar, mă interesează ca experiența culinară pentru cel care gustă ceva gătit de mine să fie memorabilă, «curcubeu pe cerul gurii»! Ca tată, însă, lucrurile sunt mai complicate. Pe lângă gust, îmi doresc că fetițele mele să aibă o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume bio, pentru că ele să aibă cei mai importanți nutrienți din mâncare. Astfel că, de când erau mici, m-am informat și eu și Cristina, despre combinații corecte între alimente, cum să le facem să mănânce cât mai variat. Și am ajuns să le obișnuim de mici cu gustul cât mai multor legume și fructe. Când nu le plăcea ceva, amestecăm legumă respectivă cu o altă, care le plăcea mai mult și, treptat, se obișnuiau cu ea”, a explicat vedeta TV.
Chifteluțele sunt preferatele fetelor, astfel că le-au adaptat astfel încât acestea să fie cât mai sănătoase și nutritive.
„Fetele mele ar mânca chifteluțele cu garnitură de… chifteluțe, dacă ar putea. Așa că am perfecționat, în timp, rețeta, astfel încât ele să mănânce cât mai sănătos. Am ascuns legumele în rețeta lor, am scos pâinea, și le gătim la cuptor. Cam asta e și povestea chiftelelor din casă Dumitrescu. Practic, sunt mai mult chiftele de legume, dar au și carne tocată bio, sunt gătite la cuptor și, cel mai important, trebuie însoțite de o salată verde. Copiii se învață de mici cu gusturile și mâncarea, iar dacă noi, părinții, avem grijă că micuții noștri să aibă în farfurie tot ce e mai bun și sănătos, veți vedea că, mai măricei fiind, se vor bucură de broccoli la fel de mult că de o bucată de ciocolată… Mă rog, aproape”, a explică componentul echipei emisiunii „Master Chef”, de la Pro TV.
FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia