Prima pagină » Actualitate » Rețeta de ciorbă de burtă a lui chef Cătălin Scărlătescu | Ingredientul secret este apa stătută!

Rețeta de ciorbă de burtă a lui chef Cătălin Scărlătescu | Ingredientul secret este apa stătută!

Rețeta de ciorbă de burtă a lui chef Cătălin Scărlătescu | Ingredientul secret este apa stătută!

Ciorba de burtă este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din bucătăria românească, așa că aceasta este preparată până și de cei mai celebri bucătari din România, cum ar fi chef Cătălin Scărlătescu.

Avantajul acestui preparat este că poate fi gătit atât din burtă proaspătă, cât și din burtă prefiartă și congelată, cea de-a doua variantă fiind mult mai simplu de preparat.

Ciorba de burtă provine din bucătăria turcească, poate fi foarte ușor preparată acasă, este sățioasă și poate fi consumată oricând, potrivit fresh24.

Care sunt secretele lui chef Cătălin Scărlătescu pentru o ciorbă de burtă delicioasă

Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut mai ales în postura de jurat al emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1, spune că există mai multe secrete pentru o ciorbă de burtă cât mai bună.

El spune că primul secret este apa folosită pentru prepararea acestui fel de mâncare.

„Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva”, spune Chef Cătălin Scărlătescu.

Rețeta de ciorbă de burtă

Pentru 15 porții de ciorbă avem nevoie de: picior de vită 700 gr, picior porc 1 kg, morcovi 150 gr (2 bucăți), țelină 200 gr (o jumătate), cartofi 400 gr (4 bucăți), ceapă 250 gr (3 bucăți), usturoi 200 gr (4 căpățâni), 10 ouă (gălbenușuri), smântână — o cutie, sare 80 gr, oțet 40 ml, burtă de vită 1,4 kg.

Se pun la fiert trei-patru felii de picior de vită într-o oală de 10 litri, cu trei sferturi apă. Când carnea și măduva se desprind de pe oase, se scot oasele, se aruncă și se strecoară zeama rămasă. În aceeași oală se pun la fiert feliile de picior de porc, cu trei sferturi apă și se procedează la fel cu carnea.

Într-o oală de 15 litri se adaugă zeama strecurată de vită şi de porc în care mai punem doi morcovi întregi, o jumătate de ţelină, patru cartofi curăţaţi de coajă şi netăiaţi şi trei cepe curăţate întregi. După fierbere, când pot fi pătrunse uşor cu furculiţa, legumele se scot, se scurg şi se pasează la blender. Pasta care rezultă se pune în zeama rămasă în oală, spune Lucian Țilea, proprietarul Cramei Terente din Brăila.

Se curăţă patru căpăţâni de usturoi, se zdrobesc, iar pasta rezultată se pune în strecurătoare. Ulterior, se trece zeama din oală prin strecurătoare peste pastă înapoi în oală, până când pasta de usturoi devine gelatinoasă, uşor verzuie.

Într-un bol se separă zece gălbenuşuri de ou şi se bat până se transformă într-o cremă. Albuşurile rămase se pot păstra înainte sau după fierbere pentru ornat diferite salate. La crema de gălbenuşuri obţinută se adaugă 900 ml de smântană şi se amestecă cu mixerul până devine omogenă.

Recomandarea video

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Vladimir Putin a fost scos din sărite de întrebările unui jurnalist de la BBC: „Ce prostie”
Cancan.ro
Ce boală are Dan Petrescu, de fapt? Motivul real pentru care s-a topit pe picioare
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Astrolog, la Interviurile Adevărul: 2026 ar putea aduce schimbări de Guvern în România. „Va fi un an al revoltelor. Se cere vărsare de sânge”
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Prima întâlnire cu extratereștrii! Un astronom dezvăluie totul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
O descoperire despre modul în care dinozaurii își creșteau puii schimbă tot ce știam până acum