Prima pagină » Actualitate » Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Secretul „furat” de faimosul chef de la bunica lui, Amalia

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Secretul „furat” de faimosul chef de la bunica lui, Amalia

Rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Secretul

Chef Cătălin Scărlătescu prepară în fiecare an de Paște drob de miel după o rețetă „furată” de la bunica lui.

Celebrul chef de la Antena 1 prepară „ca la carte” drobul de Paște, doar din organe de miel.

Vedeta a declarat că rețeta pentru drob este învățată de la bunica lui, Amalia.

„În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu, pentru Libertatea.

Aceasta este rețeta de drob a lui Cătălin Scărlătescu:

Ingrediente:

  • organele de la un miel – ficatul, rinichii, plămânii, inima;
  • 250 g carne de miel;
  • 400 g ceapă și usturoi verde, 400 g mărar și pătrunjel verde;
  • ouă bătute (pentru fiecare kilogram de compoziție se folosesc 8 ouă bătute), sare, piper, ulei de floarea-soarelui, prapure.

Mod de preparare: Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele