Prima pagină » Actualitate » Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute

Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute

Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute
Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute

Chef Florin Dumitrescu le-a arătat concurenților de la MasterChef o rețetă de friptură cu garnitură de sparanghel și sos. A fost preparată în 8 minute, în emisiunea de la Pro TV. 

La una dintre probele pe care concurenții de la MasterChef le-au avut de îndeplinit, chef Florin Dumitrescu le-a arătat cum se pregătește o friptură perfectă. Juratul de la Pro TV a gătit în fața concurenților și le-a explicat cum să pregătească o masă rapidă, sănătoasă, care nu necesită multe ingrediente. Rețeta a preparat-o în ediția din 2 decembrie. Chef Florin Dumitrescu a pus o tigaie pe plită și a cronometrat pașii pe care i-a urmat pentru pregătirea fripturii cu garnitură de sparanghel și sos.

Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu

Mai întâi, celebrul bucătar a asezonat carnea cu sare și piper, apoi a pus-o în tigaie lângă o crenguță proaspătă de rozmarin și usturoi. Apoi, a explicat cum ar trebui preparat steak-ul pentru a avea un gust perfect.

„În momentul în care aveți o friptură care este groasă, așa o lăsați. Steak-ul bun este atunci când este gros, că se poate găti cum trebuie. Carnea mea este, acum, bleu. Adică este crudă la interior, gătită doar pe exterior. Orice steak se întoarce de 3 ori. L-ai așezat prima oară pe partea cu temperatură ridicată, începe să se gătească. Începe proteina să se coaguleze. L-ai întors pe partea cealaltă, iar începe proteina să se coaguleze. Culoarea trebuie să fie ușor maro, nu arsă, nu altfel, nu crudă, nu fiartă”, a explicat chef Florin Dumitrescu.

Apoi, a pregătit și garnitura de sparanghel cu sos. Întreaga rețetă a fost preparată în 8 minute.

„Facem și garnitura (n.r. de sparanghel), tot într-o singură tigaie. Știți de la cine am învățat chestia asta? De la chef Sorin Bontea. Pun coniac, ai nevoi de un sos. În tigaia acesta deja ai gust de vacă, e ok să îți rămână sparanghelul acolo, ai nevoie de o garnitură. Dai focul mic și începi să pui unt, pentru că așa legi sosul, piper”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.

V-ar putea interesa și:

Rețeta de PAPANAȘI pufoși a lui Florin Dumitrescu. Ce ingrediente folosește celebrul Chef

Rețeta de gogoși pufoase a lui Chef Sorin Bontea. Cele 12 ingrediente utilizate de juratul MasterChef

Rețeta de ștrudel cu dovleac a lui chef Sorin Bontea. Cele 8 ingrediente folosite de juratul MasterChef pentru un gust perfect

Sursă foto: capturi video Pro TV – ediția din 2 decembrie 2024, MasterChef

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
O japoneză s-a „căsătorit” cu un personaj AI creat cu ChatGPT
Digi24
Vladimir Putin, anunț în fața a sute de jurnaliști despre negocierile pentru pace
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, anunț de ultimă oră: Pe ce dată vine iarna în București, de fapt
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Mierea miraculoasă din România, mai puternică decât unele antibiotice. Depășește în eficiență multe produse faimoase la nivel mondial
Mediafax
Temperaturi mai scăzute și precipitații ușor excedentare în mai multe regiuni ale țării în următoarele patru săptămâni
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Reacția Turciei după ce forțele sale aeriene au doborât o dronă care a încălcat spațiul aerian
Cancan.ro
GESTUL făcut de nepoata Rodicăi Stănoiu, după a doua slujbă de înmormântare a fostului ministru al Justiției
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Terra Amata, situl arheologic care spune povestea primilor ingineri ai Europei