Chef Nicolai Tand le-a arătat telespectatorilor o rețetă de gogoși pufoase. A utilizat un ingredient secret în acest preparat dulce, pentru a-i oferi un gust deosebit. Iată rețeta și modul de preparare mai jos, în articol.
Chef Nicolai Tand și artistul Sorin Brotnei formează una dintre echipele de la Asia Express 2024. Cei doi concurenți au ajuns în ultima etapă a competiției de la Antena 1. Juratul de la Chefi la Cuțite a preparat o rețetă de gogoși pufoase, oferind telespectatorilor și gramajul ingredientelor, dar și modul de preparare. Pentru ca desertul dulce să iasă perfect, a utilizat un ingredient secret, și anume untul topit!
Chef Nicolai Tand a prezentat această rețetă în cadrul unei ediții a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1. A prezentat lista cu ingredientele utilizate pentru rețeta de gogoși pufoase și gustoase.
Lista cu ingredientele folosite de chef Nicolai Tand
Modul de preparare: După ce se va cerne făina într-un bol încăpător, se va face o adâncitură în mijloc. Se vor adăuga cele 10 grame de drojdie uscată, zahărul și puțin lapte cald. Apoi, se amestecă și se lasă la „odihnit” până când se vor forma bule mici la suprafață. Într-un recipient / vas separat, se adaugă untul topit, esența de vanilie, sarea, coaja de lămâie și cele două ouă și se amesteca. După ce s-au format bulele mici la suprafața aluatului, se adaugă această compoziție. Se frământă ușor, apoi se acoperă cu un bol de sticlă și se lasă la dospit. Procesul de dospire ține în jur de o oră, la cald. După aceea, se rup bucăți de aluat, se modelează în formă de gogoașă, apoi se pun într-o cratiță la foc mediu. Se lasă bilele de aluat în ulei până când se rumenesc pe întreaga suprafață.
Vezi și Cât COSTĂ o noapte de cazare la pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș
Sursă foto: captură video YouTube (Fain & Simplu cu Mihai Morar), Envato (caracter ilustrativ)