Rețeta de gogoși pufoase a lui chef Nicolai Tand. Ingredientul secret folosit de concurentul de la Asia Express

Publicat: 11 11. 2024, 12:18
Actualizat: 11 11. 2024, 12:19

Chef Nicolai Tand le-a arătat telespectatorilor o rețetă de gogoși pufoase. A utilizat un ingredient secret în acest preparat dulce, pentru a-i oferi un gust deosebit. Iată rețeta și modul de preparare mai jos, în articol.

Chef Nicolai Tand și artistul Sorin Brotnei formează una dintre echipele de la Asia Express 2024. Cei doi concurenți au ajuns în ultima etapă a competiției de la Antena 1. Juratul de la Chefi la Cuțite a preparat o rețetă de gogoși pufoase, oferind telespectatorilor și gramajul ingredientelor, dar și modul de preparare. Pentru ca desertul dulce să iasă perfect, a utilizat un ingredient secret, și anume untul topit!

Rețeta de gogoși pufoase a lui chef Nicolai Tand: ingrediente și mod de preparare

Chef Nicolai Tand a prezentat această rețetă în cadrul unei ediții a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1. A prezentat lista cu ingredientele utilizate pentru rețeta de gogoși pufoase și gustoase.

Lista cu ingredientele folosite de chef Nicolai Tand

  • 500 de grame de făină, care se va cerne de 2-3 ori;
  • 300 ml de lapte;
  • 50 de grame de unt topit (poate fi utilizat uleiul, în locul untului);
  • 50 de grame de zahăr;
  • două ouă;
  • esență de vanilie;
  • 10 grame de drojdie uscată;
  • coaja de la o lămâie;
  • zahărul pudră;
  • 1/4 linguriță de sare.

Modul de preparare: După ce se va cerne făina într-un bol încăpător, se va face o adâncitură în mijloc. Se vor adăuga cele 10 grame de drojdie uscată, zahărul și puțin lapte cald. Apoi, se amestecă și se lasă la „odihnit” până când se vor forma bule mici la suprafață. Într-un recipient / vas separat, se adaugă untul topit, esența de vanilie, sarea, coaja de lămâie și cele două ouă și se amesteca. După ce s-au format bulele mici la suprafața aluatului, se adaugă această compoziție. Se frământă ușor, apoi se acoperă cu un bol de sticlă și se lasă la dospit. Procesul de dospire ține în jur de o oră, la cald. După aceea, se rup bucăți de aluat, se modelează în formă de gogoașă, apoi se pun într-o cratiță la foc mediu. Se lasă bilele de aluat în ulei până când se rumenesc pe întreaga suprafață.

Vezi și Cât COSTĂ o noapte de cazare la pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș

Vezi și Cine este și cu ce se ocupă soția lui Chef Nicolai Tand, concurent la Asia Express. De ce NU au plecat împreună pe Drumul Zeilor

Sursă foto: captură video YouTube (Fain & Simplu cu Mihai Morar), Envato (caracter ilustrativ)