Rețeta de gogoși pufoase a lui Chef Sorin Bontea. Cele 12 ingrediente utilizate de juratul MasterChef

Publicat: 17 09. 2024, 12:26
Actualizat: 17 09. 2024, 12:26

Chef Sorin Bontea le-a arătat tuturor cum se prepară o rețetă de gogoși pufoase și delicioase. Pentru acest preparat, juratul MasterChef a utilizat nu mai puțin de 12 ingredient. De altfel, a arătat pe canalul său de YouTube cum se pregătește pas cu pas, pentru ca rețeta să iasă ca la carte. Iată mai jos, în articol, ingredientele folosite și modul de preparare.

Chef Sorin Bontea oferă românilor o multitudine de rețete delicioase, iar astăzi vă arătăm ce ingrediente folosește pentru cea de gogoși pufoase. Juratul de la MasterChef încarcă pe canalul său de YouTube fiecare pas pe care trebuie să îl urmăm, dacă dorim să pregătim un desert perfect. Pentru acest desert, juratul de la Pro TV a utilizat nu mai puțin de 12 ingrediente.

Ingrediente pentru rețeta de gogoși pufoase

Pentru această rețetă se utilizează 12 ingrediente. Printre elemente se numără și esența de vanilie și coaja de portocală și lămâie, care va oferi un gust aparte.

  • 100 de grame de zahăr;
  • 250 de mililitri de lapte;
  • 500 de grame de făină;
  • două ouă;
  • 80 de grame de unt topit;
  • 11 grame de drojdie uscată;
  • un praf de sare;
  • o linguriță de esență de vanilie;
  • coajă de lămâie;
  • coajă de portocală;
  • zahăr pudră;
  • ulei pentru prăjit.

Cum se pregătește rețeta lui Chef Sorin Bontea

Într-un bol se pun următoarele ingrediente: zahăr, drojdie, lapte călduț, coaja de lămâie și portocală. Se amestecă până devine o compoziție omogenă, apoi se lasă la odihnit între 10 și 15 minute. Apoi, se adaugă sarea, esența de vanile, cele două ouă și untul topit. După ce compoziția a fost amestecată, se va încorpora făina. Dacă folosiți un mixer, atunci compoziția trebuie să fie amestecată până când devine pufoasă și moale.

În continuare, coca trebuie să fie frământată pe o suprafață curată și dreaptă. Se stropește cu ulei și se frământă până când compoziția nu se mai lipește de mâini. Apoi, aluatul se va lăsa la dospit pentru o oră. După ce a stat la dospit, aluatul se va întinde pe masă cu un sucitor până se va obține o foaie cu 1,5 centimetri grosime. Vă puteți utiliza de o cană pentru tăia aluatul în forma de gogoși. Apoi, se mai lasă la dospit încă jumătate de oră. Când timpul s-a scurs, puteți pune gogoșile într-o tigaie cu ulei încins. Se rumenesc câte 2-3 minute pe fiecare parte. La final, puteți presăra zahărul pudră deasupra lor.

Vezi și Rețeta de piure fin și cremos de CARTOFI, propusă de cunoscutul Chef Florin Dumitrescu: „Nu folosim blenderul, nici mixerul!”

Vezi și Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust

Vezi și SALARIILE lui Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu la MasterChef. Cine câștigă mai mult: „În frăția asta nu se taie, nu se împarte”

Sursă foto: Pixabay, Facebook