Rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă. Cum să pregătești un desert perfect pentru zilele de iarnă

Publicat: 26 11. 2024, 15:02
Cum să pregătești o rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă / sursă foto: Envato

Rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă, un preparat perfect pentru zilele de iarnă. Iată cum se pregătește acest desert și cât timp se ține la cuptor.

Postul Crăciunului se va încheia pe 24 decembrie, iar în această perioadă se pot consuma preparate care nu conțin lactate, carne sau ouă. Însă, cine dorește să savureze un desert parfumat, perfect pentru sezonul rece, poate să se îndrepte către o rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă. Desigur, rețeta poate să fie adaptată în funcție de preferințele fiecăruia.

Ingrediente rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă

  • 4-5 mere mari;
  • Un sfert de cană de zahăr brun;
  • Un sfert de cană cu nuci (în funcție de preferințe);
  • Un sfert de cană de stafide (opțional);
  • O linguriță cu scorțișoară;
  • 3/4 cană cu apă clocotită;
  • O lingură de unt.
Rețetă perfectă de mere coapte cu scorțișoară și nuci / sursă foto: Envato

Cum se pregătește această rețetă de mere coapte cu scorțișoară și nucă. Înainte de a introduce tava cu mere în cuptor se recomandă reîncălzirea lui la 190 de grade Celsius. Merele trebuie să fie spălate și uscate, apoi se va îndepărta cotorul. Zahărul brun, stafidele (opțional), scorțișoara și nucile se adaugă într-un castron și se amestecă.

Apoi, merele curățate se pun într-o tavă acoperită cu foaie de copt și fiecare fruct se va umple cu amestecul pregătit înainte. Deasupra fiecărei umpluturi se va pune câte un punct de unt. În fundul vasului de copt se toarnă apa clocotită (3/4 cană cu apă) și apoi se va coace între 30 și 45 de minute, la 190 de grade Celsius, arată Libertatea.

Alte rețete care v-ar putea interesa:

REȚETĂ secretă de cârnați, deconspirată de gospodinele din Ardeal. Ele au dezvăluit ce pun în compoziție pentru a fi fragezi, suculenți și aromați

Ingredientul care face mâncarea de cartofi mănăstirească să aibă un gust autentic. Rețeta este recomandată în timpul postului

Rețete de chifteluțe de post, delicioase și sățioase. Preparare rapidă din câteva ingrediente

Rețeta de plăcintă cu cremă de ceai. Un deliciu rafinat din câteva ingrediente

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)