Care este rețeta de papanași pufoși a lui Florin Dumitrescu și ce ingrediente folosește pentru acest preparat absolut delicios.
Papanașii sunt mereu o opțiune pentru un desert delicious pentru cei dragi sau pentru musafiri. Chiar dacă sunt bogați în calorii, aroma lor te va face să uiți, pentru o clipă, de dietă. Dacă dorești un preparat ca la carte, ei bine, rețeta chefului Florin Dumitrescu te va uimi.
Juratul de la MasterChef este apreciat pentru rețetele sale, multe dintre ele devenind virale în mediul online. Papanașii fac parte din preparatele noastre tradiționale.
Prăjiți, cu smântână și dulceață sau fierți, decorați cu vanilie sau ciocolată, papanașii aduc aminte de gustul copilăriei.
Chef Florin Dumitrescu folosește ca ingrediente: 500 grame de brânză de vaci, grasă, fără mult zer, o lingură de bicarbonat de sodiu, o zeamă de lămâie, 3 ouă, 3 linguri de zahăr, 200 grame de făină, ulei, smântână și dulceață.
Ca și mod de preparare, se stinge într-un bol o lingură de bicarbonate de sodiu cu zeamă de lămâie, se adaugă 500 grame de brânză de vaci, dar să fie scurs zerul înainte. Se mixează câteva minute, fără să se utilizeze o viteză mare.
Se completează apoi cu cele trei ouă, trei linguri de zahăr, se mixează și se pune făina. Se mixează iar până când se va forma un aluat care să nu fie nici prea moale și nici prea tare, însă puțin lipicios. Atunci când este gata, se formează biluțe din aluat și se utilizează o lingură pentru a adăuga și întoarce papanașii în ulei.
La final, biluțele formate se scot pe un prosop de hârtie în așa fel încât să mai absoarbă din ulei. După ce s-au scurs, papanașii se vor pune într-o farfurie și se aromează cu smântână și dulceața preferată.
CITEȘTE ȘI: