Rețeta de paste de POST a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Este delicioasă și cu puține ingrediente
De miercuri, 15 noiembrie, s-a intrat în Postul Crăciunului, care va dura până pe 24 decembrie. În această perioadă, mulți români țin post, adică renunță la produsele de origine animală.
De multe ori, mâncărurile tradiționale de post, precum varza sau fasolea pot deveni „plictisitoare” și căutăm ceva mai special.
Pastele, de exemplu, sunt un fel de mâncare mai deosebit. Dar se poate să folosim rețete de paste în post, fără carne, brânză sau parmezan?
Sigur că se poate, iar o idee în acest sens vine de la celebrul Chef Cătălin Scărlătescu.
Este vorba de pastele cu pesto de busuioc și rucola.
Celebrul bucătar recomandă pentru această rețetă paste scurte, precum penne, fusilli, rigatoni, etc.
Ingrediente pentru pastele de post:
- Paste scurte
- Busuioc fresh
- Rucola
- Muguri de pin
- Ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper
Pentru aceste paste se folosește busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin și nelipsitul ulei de măsline extravirgin, care dă o savoare minunată pastelor.
Atenție, nu cumpărați sosul pesto gata făcut, pentru că acela conține brânzeturi.
Cum se prepară pastele de post
Pastele se fierb în apa asezonată doar cu sare, apoi, busuiocul și rucola se blenduiesc cu ulei de măsline, până se obține un sos omogen. Separat, se coc mugurii de pin la cuptor, iar jumătate dintre ei se pun în blender, jumătate se pun peste paste.
La sfârșit, pastele fierte se amestecă într-un bol cu sosul pesto, iar rețeta este una delicioasă, ne asigură Chef Cătălin Scărlătescu.
Aici poți citi care sunt alimentele care înlocuiesc carnea în post.