Prima pagină » Actualitate » Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Gospodinele caută, în această perioadă, cea mai bună rețetă de sarmale. Iar sarmalele în foi de varză murată nu lipsesc de pe masa de Crăciun a românilor care vor să păstreze tradiția.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, devenit celebru la un show culinar. De aceea, multe persoane merg la sigur dacă aleg să prepare sarmele după rețeta lui Scărlătescu.

Veți descoperi care este trucul bucătarului de la Chefi la cuțite, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă bucura de un preparat delicios.

Ingredientele de care aveți nevoie

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.

Vă recomandăm să citiți și:

Recomandarea video

Mediafax
O nouă explozie la Moscova, pe strada unde a fost asasinat generalul Sarvarov: Cel puțin 3 persoane ucise
Digi24
EXCLUSIV Dispare rețeta de la medicul de familie. O nouă platformă din Sănătate va fi funcțională din august, anunță ministrul Rogobete
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Serviciile ucrainene lovesc greu în armata rusă. Un avion-cheie a fost scos din luptă înainte de distrugerea submarinului din Novorossiisk
Mediafax
Nicușor Dan a gustat colăcei în timp ce colindătorii cântau la Cotroceni. Mirabela Grădinaru nu a cedat poftelor
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Capelă din București cu figuri legionare: o treime din suma pentru picturi, acoperită de stat. Ce spune Secretariatul pentru Culte
Cancan.ro
Prognoza meteo pentru miercuri, 24 decembrie 2025. Cum va fi vremea în toată țara, în Ajunul Crăciunului
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Test de cultură generală. Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură?