Prima pagină » Actualitate » Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Gospodinele caută, în această perioadă, cea mai bună rețetă de sarmale. Iar sarmalele în foi de varză murată nu lipsesc de pe masa de Crăciun a românilor care vor să păstreze tradiția.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, devenit celebru la un show culinar. De aceea, multe persoane merg la sigur dacă aleg să prepare sarmele după rețeta lui Scărlătescu.

Veți descoperi care este trucul bucătarului de la Chefi la cuțite, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă bucura de un preparat delicios.

Ingredientele de care aveți nevoie

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.

Vă recomandăm să citiți și:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Vin ninsorile: meteorologii anunță unde va fi zăpadă de Crăciun. Jumătate de țară sub cod galben
Digi24
Bloggerii ruși îi fac imagine lui Putin cu poze din România. Fotografii de la SRI Antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Crăciun sub imperiul zăpezii și al frigului în București
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
„Teamă în rândul duşmanilor”. Liderul de la Casa Albă dezvăluie un plan pentru nave de război „clasa Trump”, mai mari și mai puternice
Cancan.ro
Oana Mizil a fugit din țară cu fetița! Unde se ascunde acum fosta iubită a lui Marian Vanghelie
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fenomenul „range anxiety” ar putea determina VW să doteze mașinile electrice cu motoare pe benzină
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
De ce unii oamenii își lasă pilotele afară, în frig, iarna și ce spune știința despre asta?