Rețeta de ștrudel cu dovleac a lui chef Sorin Bontea. Cele 8 ingrediente folosite de juratul MasterChef pentru un gust perfect
Chef Sorin Bontea a pregătit rețeta de ștrudel cu dovleac la care a folosit 8 ingrediente pentru un gust perfect. Iată mai jos, în articol, pas cu pas, cum se pregătește acest desert.
Chef Sorin Bontea a pregătit o rețetă tomnatică. A prezentat rețeta de ștrudel cu dovleac, pas cu pas, pentru cei care doresc să o pregătească acasă. Juratul de la MasterChef a oferit o listă cu ingredientele necesare, apoi modul de preparare a rețetei.
Desertul este alcătuit din două părțit: aluat și umplutură. Lista cu ingredientele necesare:
- Pentru aluatul acestui desert, chef Sorin Bontea a folosit următoarele ingrediente: un kilogram de făină, 600 ml de apă, 30 ml de oțet, 50 ml de ulei de floarea-soarelui. Se adaugă și 5 grame de sare.
- Pentru umplutura de dovleac, a utilizat următoarele ingrediente: un kilogram de dovleac de plăcintă, 300 de grame de zahăr, o linguriță de scorțișoară. Se adaugă sare după gust.
Cum se prepară rețeta de ștrudel cu dovleac
Apa, oțetul, sarea și uleiul de floarea-soarelui se adaugă într-un bol. După ce se amestecă, se adaugă, treptat, făina. Compoziția se va amesteca până când aluatul începe să se desprindă de marginile bolului. Aluatul se va pune pe o suprafață presărată cu făină și va lua forma unei bile. Acoperă aluatul și lasă-l deoparte 30 de minute.
Apoi, aluatul va fi format într-un rulou gros și se vor tăia fâșii care, ulterior, vor fi formate în bile. După ce întregul aluat este tăiat și format în bile mai mici, se acoperă cu folie alimentară și se lasă încă jumătate de oră.
După ce se scurg cele 30 de minute, se adaugă aluatul pe o suprafață de lucru unsă cu ulei. Bilele formate anterior se întind cu un sucitor (în formă rotundă sau pătrată, după preferințe). Aluatul întins se pune pe o farfurie unsă cu ulei. Fiecare strat de aluat va fi și el uns cu ulei.
După ce dovleacul este stors, se adaugă zahărul și scorțișoara și se amestecă întreaga compoziție. Apoi, se va începe adăugarea compoziției pe fiecare strat de aluat deja întins. După ce compoziția și aluatul au fost așezate în straturi, se vor închide marginile și se rulează ștrudelul. Apoi, se pun într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Ștrudelul se unge cu ulei și se bagă la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade, arată romaniatv.net.
V-ar putea interesa și:
TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef
Sursă foto: Envato, Facebook Sorin Bontea