Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul unui stufat de miel de 5 stele Michelin. „N-am nici măcar o tigaie”, surprinde bucătarul șef.
Magia se produce simplu în rețeta lui Chef Scărlătescu: o mână de stevie, un snop de leurdă, un mănunchi de ceapă și unul de usturoi, plus alte ierburi minunate aromate, pentru a livra un stufat de cinci stele.
Este piesa finală pentru meniul de Paște. Juratul de la „Chef la cuțite” și, în trecut, „Masterchef”, nu face rabat de la nimic. A învățat toate secretele din bătrâni și prețuiește verdețurile din grădina țăranilor.
Pregătiți o tigaie uriașă și încă o oală la fel de mare pentru pus la cuptor. „Eu n-am acasă nici măcar o tigaie. N-am o oală, am un ibric în care mai fac ceai câteodată. Spre rușinea mea”, spune Cătălin Scărlătescu.
Pornește de la bucăți de la gât și coaste subțire, călite bine în ulei și presărate cu secretul rețetei: sarea gemă. Dincolo de carne, usturoi și ceapă din belșug, tăiate de trei centimetri.
Verdeața se lasă la scurs și acoperă apoi carnea călită. Imediat se adaugă și cuburile de roșii și apoi totul ajunge la cuptor.
Două ore, cât stă stufatul de miel la cuptor, bucătarul stă fără griji. O legumă îngrășată cu chimicale nu afectează gustul mâncării ca acasă. Stufatul rămâne la cald până scade și prinde culoare atât cât doriți.
Chef Scărlătescu s-a născut pe 20 iulie 1972, în Constanța și este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, fiind parte a juriului „Chefi la cuțite”.
A știut încă de la 16 ani că vrea să devină bucătar, pe vremea când era curier la un hotel din Eforie Sud și visa sa dețină propriul restaurant.
La 20 de ani, Chef Scărlătescu a plecat peste hotare și a lucrat în peste 50 de țări. A început cu munca de jos în restaurante cu renume, în diverse colțuri ale lumii. În prezent, Cătălin Scărlătescu preferă să împartă vasta sa experiență culinară tuturor românilor, prin intermediul cooking show-urilor sale.