Cu toți suntem obișnuiți să ne gândim la pește atunci când auzim despre sushi, dar iată că chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1 prezintă o rețetă de sushi de post.
Chef Nicolai Tand a prezentat recent o rețetă de sushi de post, cu sfeclă și gulie. El a introdus sfecla în meniu pentru efectele sale deosebite pentru organism, potrivit retetesivedete.ro.
Sfecla roșie, o legumă care poate fi consumată pe tot parcursul anului, chiar și iarna, atât în stare crudă, cât și gătită, reprezintă un adevărat aliment-minune pentru organism.
La fel ca sfecla roșie, gulia este și ea un aliment foarte nutritiv, fiind o legumă foarte bogată în fibre. Mai mult, gulia are și foarte multă vitamina C, oferind 140% din doza zilnică recomandată. Potrivit unor studii, conținutul mare de antioxidanți transformă gulia într-o adevărată armă împotriva inflamației și diabetului.
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de sushi de post prezentată de chef Nicolai Tand:
Orezul se fierbe în apă, după care se lasă la hidratat până în momentul în care toată apa se absoarbe.
Într-un bol, se amestecă oțet de orez cu zahăr și cu sare, adăugându-se peste orezul hidratat. Apoi, se amestecă bine, până când se omogenizează.
Sfecla roșie fiartă se feliază subțire și se ține într-un amestec de wasabi cu sos de soia. La fel se procedează și cu gulia.
Foile de alge se întind, se ung cu wasabi și, peste ele, se așază câte o lingură din amestecul de orez fiert.
Pe deasupra se așază felii de sfeclă, felii de gulie și se rulează.
Peste fiecare rulou de sushi de post se adaugă câte o linguriță de maioneză de post. La final, rulourile se taie la dimensiunile pe care le dorim.
În cazul în care nu aveți gulie marinată, puteți să fierbeți o gulie, pe care apoi o lăsați în același amestec de wasabi și sos de soia pe care l-ați folosit în cazul sfeclei roșii.