Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta fabuloasă de șnițel pentru gospodine. Ce ingrediente nu trebuie să lipsească, niciodată.
Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați bucătari, a părăsit recent emisiunea „Chefi la Cuțite” de la Antena 1.
Ingredientele pentru un șnițel perfect de vită sunt următoarele, potrivit lui Chef Dumitrescu:
Rețeta celui mai bun șnițel începe cu bătutul ouălor, pe care le vom pune ulterior într-un bol lat sau într-o tavă. În alte recipiente similare vom pune făina și pesmetul.
Pentru un șnițel fraged la interior și crocant la exterior trebuie să batem carnea de vită cu ciocanul de șnițele.
Apoi o vom da prin ou și pesmet și ne mai rămâne doar să o punem la prăjit în uleiul foarte bine încins.
După ce șnițele sunt gata, trebuie să le așezăm într-o farfurie acoperită cu un șervețel umed, pentru a trage excesul de ulei, recomandă chef Dumitrescu.
Dacă v-au rămas ouă roșii de la masa de Paște, dar nu mai vreți să le consumați ca atare, există variante pentru le folosi la alte preparate delicioase, asta dacă sunt în perioada de valabilitate.
Ouăle fierte din frigider se pot consuma ca o simpla gustare, cu un praf de sare, piper sau muștar, sau se pot transforma într-un fel de mâncare complet nou, cu ingredientele potrivite, conform uneia dintre cele 10 rețete culese de Libertatea.
Salata orientală este una dintre cele mai ușoare variante. Se face rapid și este răcoroasă. Pentru a prepara salata, este nevoie de:
Sursa foto: YouTube