REȚETA lui chef Cătălin Scărlătescu de sarmale în foi de varză. Care este ingredientul surpriză
Chef Cătălin Scărlătescu, jurat la MasterChef, a dezvăluit care este secretul sarmalelor pe care le pregătește de Crăciun, an de an. El are un ingredient special, care face ca acest preparat „să amintească de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară”.
Astfel, pentru a prepara sarmalele, chef Cătălin Scărlătescu folosește următoarelre ingrediente: 4 kg carne tocată de porc, 500 g orez (spălat în prealabil), 2 kg ceapă, 40 g piper, 45 g sare, 1 bucată generoasă de afumătură, bulion, frunze de varză murată, cimbru și foi de dafin.
Potrivit clebrului bucătar, ceapa se toacă mărunt și se pune într-o tigaie la călit, până prinde o culoare ușor aurie. Se lasă apoi la răcit. Într-un bol mare, se amestecă carnea tocată, orezul spălat, ceapa călită, sarea, piperul și cimbrul.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a spus chef Scărlătescu, pentru Știrile Pro tv.
În momentul asamblării sarmalelor în oală chef Scărlătescu adaugă un ingredient surpriză: o bucată generoasă de afumătură, ce oferă preparatului un gust inconfundabil.
Ea oferă un gust bogat, dar și un parfum aparte, care amintește de mesele tradiționale din gospodăriile de la țară. Acest ingredient face diferența, fie că este vorba de o coastă de porc afumată sau o bucată de ciolan.