E mai simplu să cumperi o tăviță de mici și să o arunci pe grătar, dar oare știm tot timpul ce ingrediente au fost folosite în compoziție?
Ingrediente pentru mititei de casă:
- 500 g carne de vită
- 500 g carne mai grasă de oaie
- 200 – 250 ml de fond de vită (sau fond de pui, sau apă) rece
- 3 – 4 căței de usturoi
- o linguriță de sare
- o linguriță de cimbru uscat
- o linguriță de boabe de piper
- o linguriță rasă de boabe de coriandru
- o linguriță rasă de măghiran
- boia dulce
- 2 – 3 ardei iuți, mici și uscați (opțional)
- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu (cam 3g)
Rețeta de mici lui chef Adi Hădean. Modul de preparare
„Modul de preparare al mititeilor e cât se poate de simplu. Am dat carnea prin mașina de tocat, pe sita cea mai mică. Am pus printre bucățile de carne și cățeii de usturoi. Am pus toate condimentele și ierburile uscate într-un mojar și le-am pisat și amestecat bine. Apoi le-am amestecat cu carnea. Treptat, am încorporat fondul de vită în pasta de mici. În funcție de cum e carnea, poate fi nevoie de 200ml până la 250ml. Amestecul ar trebui să fie ferm, omogen și legat, asemeni unui aluat.
Apoi pasta de mici poate sta la odihnă. Minim 2 ore. Ideal, peste noapte.
Un pas important este grătarul – oricât ar fi de cald, în mod tradițional, mititeilor le stă bine pe jar. Așadar, am rugat omul din dotare să aprindă cărbunii, iar eu am format mititeii. Pot fi modelați cu mâna, sau cu mașina de cârnați, însă eu am găsit la îndemână să îi fac cu un poș improvizat dintr-o pungă.
Cu mâinile unse cu foarte puțin ulei, am modelat 18 mititei, care au stat pe grătar între 6 și 8 minute.
Și mititeii sunt gata. Pâine și muștar alături și vă puteți bucura de gustul tradițional al verii”, scrie chef Adi Hădean, pe blogul lui culinar.
Rețeta de mici a lui chef Adi Hădean / Sursa foto: adihadean.ro