Prima pagină » Actualitate » Rețeta pentru un tort de mere însiropat perfect. Cum se pregătește desertul

Rețeta pentru un tort de mere însiropat perfect. Cum se pregătește desertul

Cum se pregătește un tort de mere însiropat perfect / sursă foto: Envato

Astăzi, vă arătăm o rețetă pentru un tort de mere însiropat perfect. Pentru blat se vor utiliza 12 ingrediente, iar pentru umplutură se vor folosi 6 ingrediente. Iată mai jos, în articol, cum se pregătește acest desert, pas cu pas.

Dacă ați luat în calcul prepararea unui desert delicios de care să se bucure cei dragi, atunci o rețetă cu un tort de mere însiropat perfect ar putea fi opțiunea ideală. Pentru această rețetă se vor folosi ingrediente care să facă blatul să se topească în gură și, de altfel, să fie dulce și savuros. Este un desert care va cuceri, cu siguranță, multe papile gustative!

Vezi și Rețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios

Ingrediente pentru blatul tortului:

  • O cantitate de 200 de grame de făină albă;
  • Un sfert de linguriță de nucșoară măcinată;
  • Două lingurițe de scorțișoară măcinată;
  • O linguriță rasă de praf de copt;
  • 170 de grame de zahăr brun;
  • 200 de grame de zahăr alb tos;
  • Două ouă;
  • 70 de grame de unt moale;
  • O linguriță de sare;
  • O linguriță de extract de vanilie;
  • 180 de mililitri de lapte;
  • Ulei.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 3 mere decojite care vor fi tăiate în felii groase de 1 centimetru;
  • 180 de grame de zahăr brun;
  • O lingură de extract de vanilie;
  • 60 de grame de unt;
  • Un vârf de sare;
  • O jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată.

Cât timp durează prepararea și coacerea

Timpul de preparare a tortului de mere: 20 de minute.
Timpul de coacere a desertului, la cuptor: 60 de minute.
Timpul de odihnă al desertului, înainte de a fi întors pe un platou: 15 minute. Apoi, se poate felia.

Vezi și Băutura cu origini străvechi care are efecte uimitoare asupra organismului. Este bogată în vitamine și se găsește în supermarketuri

Cum se prepară tortul de mere însiropat perfect

Se va unge o tavă rotundă cu ulei și se va seta cuptorul la 175 de grade Celsius.

Apoi, într-o crăticioară se amestecă sarea, untul, zahărul brun, scorțișoara și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă 2 minute la foc mic (să nu se ardă zahărul). Apoi, sosul de caramel se tornă în tavă și se adaugă feliile de mere deasupra compoziției. Trebuie să te asiguri că tava este suficient de mare.

Apoi, făina, scorțișoara, sarea, nucșoara și praful de copt se amestecă într-un castron. Într-un alt recipient se adaugă untul și zahărul, care se vor omogeniza cu mixerul. Se adaugă, pe rând, ouăle, extractul de vanilie. Compoziția trebuie să fie omogenă.

După aceea, se va turna laptele și compoziția va fi mixată în continuare. În cele din urmă, se adaugă și celelalte ingrediente uscate și se continuă amestecarea compoziției. Când compoziția este pregătită, se adaugă peste mere, în tavă.

După ce toată compoziția este așezată în tavă, aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit. Timpul de coacere este de 60 de minute, arată BZI.

Vezi și Ce conține ciorba de burtă din restaurante, de fapt. Ce arată un studiu bazat pe ingredientele și valorile nutriționale ale preparatului tradițional

Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și