Astăzi, vă arătăm o rețetă pentru un tort de mere însiropat perfect. Pentru blat se vor utiliza 12 ingrediente, iar pentru umplutură se vor folosi 6 ingrediente. Iată mai jos, în articol, cum se pregătește acest desert, pas cu pas.
Dacă ați luat în calcul prepararea unui desert delicios de care să se bucure cei dragi, atunci o rețetă cu un tort de mere însiropat perfect ar putea fi opțiunea ideală. Pentru această rețetă se vor folosi ingrediente care să facă blatul să se topească în gură și, de altfel, să fie dulce și savuros. Este un desert care va cuceri, cu siguranță, multe papile gustative!
Vezi și Rețetă de ciorbă de perișoare ca în 1938. Cum pregătești în stil tradițional acest preparat delicios
Timpul de preparare a tortului de mere: 20 de minute.
Timpul de coacere a desertului, la cuptor: 60 de minute.
Timpul de odihnă al desertului, înainte de a fi întors pe un platou: 15 minute. Apoi, se poate felia.
Se va unge o tavă rotundă cu ulei și se va seta cuptorul la 175 de grade Celsius.
Apoi, într-o crăticioară se amestecă sarea, untul, zahărul brun, scorțișoara și extractul de vanilie. Ingredientele se amestecă 2 minute la foc mic (să nu se ardă zahărul). Apoi, sosul de caramel se tornă în tavă și se adaugă feliile de mere deasupra compoziției. Trebuie să te asiguri că tava este suficient de mare.
Apoi, făina, scorțișoara, sarea, nucșoara și praful de copt se amestecă într-un castron. Într-un alt recipient se adaugă untul și zahărul, care se vor omogeniza cu mixerul. Se adaugă, pe rând, ouăle, extractul de vanilie. Compoziția trebuie să fie omogenă.
După aceea, se va turna laptele și compoziția va fi mixată în continuare. În cele din urmă, se adaugă și celelalte ingrediente uscate și se continuă amestecarea compoziției. Când compoziția este pregătită, se adaugă peste mere, în tavă.
După ce toată compoziția este așezată în tavă, aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit. Timpul de coacere este de 60 de minute, arată BZI.
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ