EVZ prezintă o rețetă rapidă și ieftină de chec cu fistic și ciocolată, care bate chiar și celebra ciocolată Dubai. Deci, dacă preferi gustul intens de fistic și deserturile cu o textură ușor umedă, această rețetă poate fi exact ceea ce căutai.
Checul umed este preferat datorită texturii fine și a gustului intens de ciocolată, iar dacă urmezi această rețetă pas cu pas, rezultatul va fi unul spectaculos și delicios, mai scrie sursa citată.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se unge o tavă de chec cu unt. Într-un bol mare, bate untul cu zahărul până când se formează o cremă densă. Apoi încorporează ouăle, unul câte unul, și esența de vanilie.
Separat, amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Adaugă treptat ingredientele uscate în compoziția de unt, alternând cu laptele și amestecând ușor.
Topeste ciocolata neagră la cuptorul cu microunde sau la bain-marie și adaugă compoziția lichidă obținută peste aluat.
La final, presară deasupra fisticul tocat grosier și, în funcție de preferințe, în acest aluat se pot adăuga arahide sau fructe uscate.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează-l uniform, apoi coace checul în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute sau până când se formează deasupra crusta aurie.
După coacere, lasă checul să se răcească în tavă pentru câteva minute, iar apoi transferă-l pe un platou.
Pentru un plus de savoare, topește o ciocolată albă și decorează desertul. Checul cu fistic se poate păstra la frigider timp de 4-6 zile.