Prima pagină » Actualitate » REȚETĂ secretă de cârnați, deconspirată de gospodinele din Ardeal. Ele au dezvăluit ce pun în compoziție pentru a fi fragezi, suculenți și aromați

REȚETĂ secretă de cârnați, deconspirată de gospodinele din Ardeal. Ele au dezvăluit ce pun în compoziție pentru a fi fragezi, suculenți și aromați

REȚETĂ secretă de cârnați, deconspirată de gospodinele din Ardeal. Ele au dezvăluit ce pun în compoziție pentru a fi fragezi, suculenți și aromați
Barbecuing sausages and corn on the cob,Image: 295643458, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no

Ne apropiem de sărbătorile de iarnă, iar rețetele de cârnați sunt din ce în ce mai căutate. O rețetă secretă vine din Ardeal, acolo unde gospodinele au dezvăluit ce pun în compoziția acestora pentru a ieși fragezi, suculenți și aromați.

Ei bine, în această zonă se folosește și carne de vită, nu doar de porc, pentru un gust și o aromă aparte, scrie Click.

Ingrediente pentru 25 cârnați:

  • 3 kg carne de porc mai grasă;
  • 1,5 kg carne de vită;
  • 3 căpâțâni de usturoi;
  • 1 lingură cimbru uscat;
  • 2 linguri boia dulce;
  • 1 lingură boia iute;
  • 1 linguriță piper;
  • sare grunjoasa
  • ½ linguriță ienibahăr;
  • mațe de porc.

Mod de preparare:

Mațele de porc se curăță și se spală foarte bine, de mai multe ori, apoi se răzuiesc cu ajutorul dosului unui cuțit sau cu o lingură de lemn. În acest timp, într-un pahar de apă se dizolvă 300 ml de sare.

Carnea de porc și de vită se taie cubulețe și se adaugă într-un vas peste care se pune usturoiul frecat cu un praf de sare, dar și puțină apă… pentru omogenizare. Mujdeiul se adaugă treptat și se lasă o noapte întreagă pentru a-și trage aroma.

Urmează montarea cârnaților, operațiune care se poate face clasic sau cu ajutorul unei mașini de tocat carne. Atenție, e foarte important să nu existe foarte multă umplutură, pentru a nu se rupe cârnații atunci când sunt uscați. După ce au fost umpluți, aceștia se lasă câteva ore în bucătărie, după care se agață pe o sârmă, într-un balcon rece.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele