Rețeta secretă pentru a face un PIURE de cartofi de post perfect. Trucul prin care eviți o greșeală comună
Suntem în postul Paștelui așa că mulți români caută tot felul de rețete culanare care să nu conțină produse de origine animală. Unul dintre preparatele delicoase este piureul de cartofi, însă mulți evită să-l facă de teama că nu va fi la fel de gustos ca în varianta cu lapte și unt.
Piureul de post poate fi la fel de gustos și satisfăcător ca unul în care ai pus unt și lapte, dacă urmezi rețeta potrivită.
Așadar, nu mai evitați piureul de cartofi în timpul postului sau în afara lui.
Respectând niște pași simpli, veți obține un piure de post delicios, la fel de bun precum cel tradițional.
Iată care este secretul de care trebuie să țineți cont atunci când vreți sa faceți un piure de cartofi de post perfect.
Mulți uită să folosească un ingredient cheie: apa în care au fiert cartofii. Acest lichid poate înlocui cu succes laptele, necesitând doar o cantitate mică pentru a obține o textură perfectă. Trebuie să amesteci energic până când piureul devine cremos, fără cocoloașe.
În plus, în loc de unt, poți adăuga ulei de măsline. Acesta va conferi piureului un gust plăcut și va asigura o consistență cremoasă și pufoasă.