Rețeta tradițională de compot de pere cu scorțișoară. Este perfectă pentru sezonul rece

Publicat: 22 10. 2024, 18:57
Cum se prepaar reteta de compot de pere cu scortisoara, sursa foto: Envato

Cum prepari rețeta tradițională de compot de pere cu scorțișoară. Este perfectă pentru sezonul rece și o să îți aducă aminte de gustul copilăriei. Fructele sunt foarte versatile și se pot păstra pentru sezonul rece, compotul fiind o modalitate foarte simplă de a savura perele o perioadă mai lungă.

Compotul de pere cu scorțișoară este un deliciu, este sănătos și rapid de realizat. El are și multe beneficii pentru sănătate, preparatul traditional fiind foarte gustos.

Astfel, aceste fructe de sezon pot fi transformate într-un desert savuros și aromat, fără să necesite multă muncă. Înainte de a purcede la treabă, trebuie să te asiguri că ai tot ce este necesar. Mai întâi, ai nevoie de pere mai tari.

Cum se prepară compotul de pere cu scorțișoară

Apoi, se folosesc condiment, precum două bețe de scorțișoară și două steluțe de anason. Pentru a prepara acest desert, este nevoie de 500 de grame de zahăr, 1-2 cuișoare și 2 litri de apă. Dar compotul se poate face și fără zahăr, în funcție de gustul fiecăruia.
Compotul de pere are vitamina C, K și potasiu, esențiale pentru buna funcționare a organismului. Fructele acestea reprezintă o sursă excelentă de fibre, care susțin sănătatea sistemului digestive, prevenind constipația.

De asemenea, preparatul ajută și la hidratare, datorită conținutului ridicat de apă. Iar compotul care nu are zahăr este o opțiune ideală pentru cei care vor să mențină nivelul glicemiei.

Perele se transformă rapid într-un deliciu și se pot păstra tot anul datorită compotului care se pune la fiert. Se adaugă zahărul și se lasă la foc până se dizolvă complet.

Se adaugă apoi steluțele de anason, cuișoarele și scorțișoara și se lasă la fiert pentru circa zece minute. Se oprește apoi focul și se lasă la răcit. Între timp, se spală perele și se pun întregi în borcane.

CITEȘTE ȘI:

Rețeta de ZACUSCĂ a lui Radu Anton Roman. Secretul ordinii de gătire a legumelor va da gustul autentic românesc de odinioară

Rețetă de mămăligă ca la bunica acasă. Cum prepari mamaliga care se taie cu ața