Prima pagină » Actualitate » Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic

Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic

Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic

Ce conține rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman? Iată ingredientul secret pe care l-a utilizat și care oferă un gust unic acestui preparat consumat des în preajma sărbătorilor de iarnă.

Salata de boeuf reprezintă unul dintre cele mai populare preparate în rândul românilor, în preajma sărbătorilor de iarnă. Deși procesul de preparare a salatei poate fi ușor migălos, gustul poate fi pe placul tuturor. În privința ingredientelor, există persoane care adaugă sau chiar scot diverse elemente din salată, pentru a o adapta după bunul plac.

De data aceasta, vă arătăm ce ingrediente se regăsesc în rețeta lui Radu Anton Roman, dar și pașii pe care să îi urmați pentru a o prepara. De altfel, există un element care, odată adăugat în salată, oferă un gust unic.

Vezi și Reţeta fabuloasă de SALATĂ DE VINETE a lui Radu Anton Roman. „E șocant de gustoasă”

Ce ingredient utiliza Radu Anton Roman pentru salata de boeuf

Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman

Potrivit rețetei din cartea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, a utilizat pentru salata de boeuf următoarele ingrediente: carne de vită, mazăre, morcovi, cartofi, castraveți murați, gogoșari murați, maioneză. Desigur, ingredientul secret pe care l-a folosit și care oferă un gust unic reprezintă măslinele!

  • 700 grame de carne de vită;
  • 700 grame de cartofi;
  • 300 grame de castraveciori muraţi în oţet;
  • 50 grame de mazăre boabe;
  • 2 gogoşari muraţi;
  • 3 morcovi mai mari;
  • 500 ml maioneză (cu sau fără lămâie)
  • sare, după gust;
  • măsline pentru ornat.

Carnea se pune la fiert. Cartofii și morcovii se pun la fiert cu puțină sare. Dacă se adaugă mazăre din cutie, se fierbe 5 minute. Dacă mazărea este congelată, atunci se va fierbe până se înmoaie. Castraveții și gogoșarii murați se toacă mărunt. Apoi, se pregătește maioneza.

După ce legumele au fiert, se vor tăia mărunt, apoi se vor adăuga cu celelalte ingrediente. După ce salata de boeuf se va pune pe un platou, va fi unsă cu maioneza rămasă și ornată cu măsline și gogoșari murați, arată romaniatv.net.

Salată de boeuf cu măsline

Vezi și Rețeta de ZACUSCĂ a lui Radu Anton Roman. Secretul ordinii de gătire a legumelor va da gustul autentic românesc de odinioară

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și