Elevii ar putea reveni la școala online, de data aceasta nu din cauza pandemiei, ci a prețurilor uriașe la utilitățile care alimentează orice școală.
Cornel Sandu, Inspector Școlar General la Inspectoratul Școlar Județean Alba, a abordat problema facturilor uriașe la curent și gaze, într-o emisiune la Radio Unirea FM.
„Primăriile primesc o anumită sumă de la bugetul de stat cu această destinație, un cost standard, care este drept că în actuala conjunctură, cu această mărire de prețuri la electricitate și la gaz nu mai ajunge pentru plata cheltuielilor cu încălzirea pe timpul iernii, dar cel puțin în municipiul Alba Iulia și în celelalte localități din județ, unde cheltuielile sunt de altă natură. Nu se pune problema trecerii în învățământul online pe acest motiv.
Nu am semnale că primăriile din județul Alba nu dispun de banii necesari pentru a plăti încălzirea și curentul la școli.
Sunt sume mari, dar să nu uităm că acum doi ani când s-a făcut școala online, școlile au primit aceleași sume de la buget de stat, care practic nu s-au folosit, pentru că încălzire nu s-a făcut, curentul nu a fost folosit.
Cu siguranță, sumele vor fi mai mari și cu siguranță că, acolo unde este necesar se poate face o economie, în sensul că, într-o sală de clasă, 20 de grade sunt suficiente, pentru că, copilul oricum vine cu haina la școală. Cu siguranță, acolo unde se poate stinge un bec se poate face o economie la curent. Asta nu înseamnă că elevii vor îngheța în clase sau că se va face școala online din această cauză. Învățământul online a fost o soluție de compromis, pentru a nu pierde copiii un an, dar calitatea actului didactic a lăsat de dorit.”, a declarat la Radio Unirea FM Cornel Sandu, Inspector Școlar General al IȘJ Alba, potrivit ziarulunirea.ro.