Joi, 18 februarie 2021, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.
La tragerile loto de duminică, 14 februarie, Loteria Română a acordat 27.295 de câștiguri în valoare totală de peste 2,3 milioane lei.
La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 985.000 de lei (peste 202.000 de euro), iar la Noroc un report cumulat în valoare de peste 2,33 milioane lei (peste 478.000 de euro).
La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 19,82 milioane lei (peste 4 milioane de euro). La categoria a II-a, la același joc, reportul este de peste 224.400 de lei (peste 46.000 de euro).
La Noroc Plus, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 999.000 de lei (aproximativ 205.000 de euro) iar la Super Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 14.400 de lei.
La tragerea Loto 5/40 de duminică, 14 februarie, s-a câștigat premiul de categoria I în valoare de 841.393,60 lei. Biletul norocos a fost jucat în Alesd, județul Bihor și a fost completat cu o variantă simplă la Loto 5/40.
La același joc, s-a înregistrat, de asemenea, la tragerea de duminică, 14 februarie, un câștig la categoria a II-a în valoare de 201.933,60 lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenție din sectorul 6, București și a fost completat, de asemenea, cu o singură variantă simplă.
Compania Naţională Loteria Română a informat miercuri, prin intermediul unui comunicat, că în data de 1 februarie 2021 a încheiat un contract cu CEC Bank, pentru a implementa plata cu cardul în toate agenţiile sale loto, echipamentele POS fiind instalate până la finalul acestei luni.
În baza acestui contract, până la sfârşitul lunii februarie, se vor instala echipamente POS în agenţiile loto proprii din toată ţară, practic în 903 puncte de vânzare a produselor loteristice. Precizăm faptul că, în prezent, s-au redeschis aproape toate agenţiile loto pentru comercializarea biletelor de tip loto, Pronosport şi lozuri. În urmă implementării acestui sistem de plata în toate agenţiile loto proprii jucătorii vor putea achiziţiona produsele loteristice preferate utilizând orice tip de card emis de băncile din ţară sau din străinătate. Prin facilitatea contactless, care oferă inclusiv posibilitatea plăţii cu telefonul mobil în cazul jucătorilor care au aplicaţie de plata, pe lângă plata obişnuită cu cardul ori plata cash, se diversifică şi totodată se îmbunătăţeşte calitatea serviciilor pe care Loteria Română le oferă jucătorilor săi venind astfel în întâmpinarea aşteptărilor şi nevoilor acestora”, a transmis C.N. Loteria Română.
A rămas în istoria Loteriei Române! Numele lui a fost ultra-mediatizat la vremea respectivă, iar el s-a transformat, peste noapte, într-un personaj faimos. La aproape 20 de ani de la scandalul care a șocat România, Stelian Ogică își caută și azi dreptatea! Consideră că marele premiu acordat atunci îi revine și, după ce a executat o condamnare la închisoare, încearcă să probeze faptul că biletul i-a fost furat, iar el e victima unei înscenări. Procesul lui se află încă pe rolul instanțelor, iar GÂNDUL.RO dezvăluie ÎN EXCLUSIVITATE elemente din dosar.
În perioada care a urmat extragerii LOTO din 21 ianuarie 2001, Stelian Stancu Ogică a susținut că este fericitul posesor al biletului câștigător de la Loto 6/49 – în valoare de 1 milion de dolari -, numai că acesta i-ar fi fost furat în urma unei tâlhării căreia i-a căzut victimă chiar în scara blocului. Agresorii, a declarat Ogică la vremea respectivă, au fost doi necunoscuți – un bărbat și o femeie – care l-au bătut și i-au furat 60 de bilele LOTO, printre care, firește, și biletul câștigător al marelui premiu.
Totuși, în luna martie a aceluiași an, Loteria Română a validat drept câștigator – virând câștigul în contul respectivului – biletul prezentat de către subofițerul SPP Constantin Murariu. Lucrurile s-au precipitat, iar Ogică a îndreptat un deget acuzator către subofițer, identificându-l drept unul dintre agresorii care i-au furat biletele LOTO.
Numai că Stelian Ogică a fost reținut – pe data de 31 ianuarie 2001 – de către procurorii bucureșteni, fiind anchetat pentru ”înșelăciune, prin înscenarea jafului a cărui victimă susținea că a fost”. A fost eliberat din închisoare în anul 2003, ca urmare a unei hotărâri definitive a Curții de Apel București și, după punerea sa în libertate, a continuat să-și susțină nevinovăția, făcând plângeri împotriva procurorilor care l-au anchetat și adresându-se Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
De-a lungul timpului, Stelian Ogică nu a depus ”armele” și a declarat că nu și-a înscenat jaful și că nu au existat probe concrete că și-ar fi înscenat acest jaf, iar hotărârea instanței nu a fost ”echitabilă”, motiv pentru care a cerut revizuirea în cauza respectivă. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 3 București au dat, în urmă cu puțin timp, sentința în acest dosar, iar GÂNDUL.RO prezintă informații ÎN EXCLUSIVITATE.
Cu ani în urmă, Thomas Cook și Joseph Feeney au făcut un pact: dacă vreunul dintre ei va câștiga vreodată la loterie, vor împărți câștigurile.
Promisiunea făcută și prietenia dintre ei doi s-a dovedit mai puternică decât cifrele cu multe zerouri, iar proverbul potrivit căruia cel mai bogat om din lume este omul care încă îl are pe cel mai bun prieten alături, s-a dovedit că a trecut granițele cuvintelor și a devenit realitate, mărind substanțial conturile celor doi buni prieteni.
Douăzeci și opt de ani mai târziu, Cook și-a tinut cuvântul. Elk Mound, Wisconsin, a câștigat 22 milioane de dolari, jucând Powerball.
Și, potrivit cuvântului său dat, a întins mâna la vechiul său amic de pescuit Feeney, potrivit CNN.
Cei doi prieteni au cumpărat bilete în fiecare săptămână și au fost uimiți norocul lor a venit în cele din urmă.