Prima pagină » Actualitate » Un român a adus în țară cea mai SCUMPĂ rasă de vită din lume. Prețul exorbitant al unui singur kilogram

Un român a adus în țară cea mai SCUMPĂ rasă de vită din lume. Prețul exorbitant al unui singur kilogram

Un român a adus în țară cea mai SCUMPĂ rasă de vită din lume. Prețul exorbitant al unui singur kilogram
Prima „friptură de vacă” realizată cu o imprimantă 3D. Niciun animal nu a avut de suferit! / Sursă FOTO: Aleph Farms

Cei care adoră să mănânce carne au auzit cu siguranță de vita Wagyu. Produsă în special în Japonia şi apreciată pentru gustul său bogat, aceasta poate costa chiar şi 400 de dolari pentru un kilogram.

Un român din Timiș a decis să aducă în țară cea mai scumpă rasă de vită din lume, iar acum vinde pe piață carnea cu cel mai ridicat preț. Un singur animal poate costa 30.000 de dolari.

Antreprenorul se numește Raimond Rusu și creşte în ferma sa de la Becicherecu Mic, judeţul Timiş, cea mai scumpă rasă de vaci din lume.

„Am luat mai multe rase de vaci. Şi Angus, şi bălţată pe linia de carne, iar din Wagyu am încercat embrionări în Germania şi am adus vaci gestante de pe urma cărora am obţinut aceşti viţei de Wagyu”, a povestit Raimond Rusu.

„Nu am crezut până nu am încercat”

În prezent, în România există cel mult 400 de exemplare, dar sectorul este în plină dezvoltare. Numai în ferma din Timiş cresc deja peste 100 de astfel de vaci.

„La ora actuală avem în jur de 60 sau poate 60 de vaci fătătoare, avem un taur autorizat pentru montă, încă trei tauri autorizaţi care îi băgăm prin rotaţie la montă. Toate montele sunt naturale. Avem undeva la 30 de viţele pe fermă şi 25-30 de tăuraşi”, a mai explicat Raimond Rusu.

Diferenţa dintre rasa de lux şi celelalte vite cunoscute pe piaţa din România o face carnea marmorată şi extrem de delicată. Această carne rafinată are o textură uşoară şi o aromă dulce bogată, iar grăsimea are un conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi, care sporesc aroma, scrie Antena 3.

„În 2017 am fost pentru prima oară în Germania să văd pe viu acest animal, iar crescătorul de acolo avea şi un mic abator şi mi-a prezentat un produs vidat şi iniţial când m-am uitat am crezut că e salam. Am cumpărat, m-am dus acasă, l-am pregătit şi apoi am zis că aşa ceva este rar. Nu am crezut până nu am încercat”, a adăugat Raimond Rusu.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și ... vezi toate articolele

Citește și