Un român stabilit în Spania a scris pe Facebook că este mulțumit de cum a progresat România în ultimii ani. El mai spune că țara noastră s-a descurcat mai bine decât celelalte țări est-europene.
„Am plecat din Romania cu un sentiment de bine, de multumire ca tara mea a ajuns mai bine decat toate suratele ei est europene”, a scris românul cu numele de utilizator „
El Emigrante” pe Facebook.
Românul este uimit și de atitudinea românilor. El spune că au devenit „mai amabili și mai prietenoși”, iar serviciile sunt mai „bune și mai ieftine”, iar șoselele din ce în ce „mai bune”.
„Oamenii mai deschisi pe zi ce trece, amabili si prietenosi, servicii bune si ieftine, sosele din ce in ce mai bune sí am ramas uimit de drumul de la Sibiu la Budapesta, pe care l-am facut in 5 ore, cu viteza de 130 km/h”.
El le transmite celorlalți internauți că va povesti mai detaliat despre experienta pe care a avut-o în călătoria de 7 zile petrecute în România.
„Nu exista termen de comparatie cu Bulgaria sau Grecia, nu mai zic de Ungaria. Romania le bate la fund de departe”.
„El Emigrante”, care deține o afacere în Spania, a publicat și bonul fiscal de la o masă luată în țara noastră, care a costat 291 lei.
„Dacă tot mă înjurați că aberez, că în România nu e bine și că nu-ți permiți o masă în oraș, hai să vă pun aici ce am comandat la Gura Portiței, zona unde tot ajunge acolo cu barca.
Suc, mâncare, butelie….barca și pe lac.
Nu numai că ospătarul a fost super educat și rapid, dar și cârcium foarte curată și cu mobilier nou și dezinfectat la fiecare debarasare. Porții mari, pe care nu le-am putut termina. Priviți și comparați cu ce mâncați prin alte țări”.
Unii internauți s-au plâns că „prețul este cam prea piperat” .
Iată câteva dintre reacțiile internauților, unele critice, altele de susținere:
- „Tipule cred ca ai dormit cât ai stat în România și te-ai trezit pe autostrada prin Ungaria, acum îți dai cu părerea, foooarte bine dar nu poți tu sa ne spui cât de bine este sau de rău este în România, condu cu prudenta ca să ajungi la destinația sănătos”.
- „Vino in sudul tarii si mai discutam. Cum treci in Valcea si mergi catre Sibiu, alta țară, cum treci in Deva catre……..alta țară. Într-adevăr normalul este relativ. Numai bine!”
- „El Emigrante, incearca sa stai mai mult de 2-3 luni legate in tara. Te inteleg ca dorul de familie, prieteni, de tara e cel mai greu lucru in strainatate, iar cand vi pe aici cateva saptamani pe an te simti ca in luna de miere. Asa eram si eu. Pana m-am intors in tara: dupa 6 luni imi doream sa plec cat mai repede. Nu pt ca tara e bananiera, pt ca nu-i, se vede cu ochiul liber ca Romania se dezvolta. DAR, din cauza meltenismului, nesimtirii, lipsei de empatie, de civilizatie de la semenii nostri. Evident, sunt oameni frumosi in Romania, DAR, prea multi isi fac legea singuri, prea multi se cred mai presus de lege, chiar si cu lucrurile mici, trafic, vecini, etc.”
- „Eu inca nu am plecat din Romania. Caldura e sufocanta, oamenii par mai irascibili ca niciodata…”
- „Corect însă românului îi place în general să își plângă de milă în loc să vadă nivelul de prosperitate și civilizație la care a ajuns România fără de anii 90’. Un salt spectaculos și cred ca după următorii 5-10 ani când rețeaua de autostrăzi și drumuri expres va fi complet finalizată plus reabilitarea infrastructurii căilor ferate și a trenurilor va fi pe final, țara o să arate incredibil de bine!”
- „Prea ridicate prețurile. Am mancat ultima oara saptamana trecuta, intr un loc izolat si superb in muntii Vrancei, cafeaua 5 lei apa 7 lei, limonada 14 lei, supa gulas 16 lei si meniu burger 30. Portii exagerat de mari, preturi super. Mulțumesc pentru informare, sa stiu sa ocolesc zona”.
- „Nu trebuie comparate prețurile cu cele din alte țări, ci cu valoarea salarului minim din România și atunci…”
Citește și: Un român, șofer pe UBER în Spania, dezvăluie ce venituri poți obține lejer din ride-sharing: „Asta-i pentru cei care cred că nu se câștigă bani”
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ...
vezi toate
articolele