8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Medicul Valeriu Gheorghiță nu exclude ca România să rămână cu un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat joi seară, la Digi 24, că peste 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID a populației. Mai precis, „circa 3.080” de medici de familie, însemnând „aproximativ o treime” din numărul total care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Gheorghiță a adăugat că estimările inițiale arătau o intenție de 50-55% de înscriere în program.
Acesta a spus că, în primă fază, medicii vor folosi doze de la Moderna și Johnson & Johnson și că nu exclude ca România să rămână cu un surplus de vaccinuri de la AstraZeneca.
Totuși, obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate în luna august poate fi atins, iar estimarea se bazează doar pe vaccinurile cu ARN mesager.
Valeriu Gheorghiţă: Românii se pot programa la vaccinare prin telefon
Valeriu Gheorghiţă a anunțat că românii se pot programa la vaccinare prin telefon, fără să se mai înscrie în platformă. În plus, la sate ar putea exista posibilitatea ca oamenii să meargă la vaccinare direct, fără programare, spune el.
Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, anunţă la Digi24 că există posibilitatea programării directe, prin telefon, la vaccinare.
Sunând la 021.414.4425, operatorul se ocupă de programare şi îl anunţă pe apelant când este programat, la ce vaccin şi unde.
Noile tulpini de Covid-19 fac din ce în ce mai multe victime în România! Aproape 1.000 de cazuri, confirmate până pe 18 aprilie
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, joi, că 955 de cazuri cu tulpinile britanică, braziliană și sud-africană de COVID au fost confirmate în România. Dintre acestea, 27 de persoane au decedat.
Au fost efectuate 1.502 de secvențieri în șase laboratoare din România, până pe data de 18 aprilie, fiind confirmate 948 de cazuri cu tulpina britanică, 5 cazuri cu tulpina sud-africană și două cazuri cu tulpina braziliană.
De asemenea, au fost identificate două cazuri cu o mutație care se află în proteina Spike, unul la varianta britanică și altul la varianta braziliană.
Calendar creștin ortodox, 23 aprilie 2021. E prăznuit Sfântul Gheorghe / Sărbătoare cu cruce roşie
Pe 23 aprilie este sărbătoare cu cruce roșie, în calendarul ortodox. Este prăznuit Sfântul Mucenic Gheorghe, care s-a născut în Capadocia, într-o familie creștină, și a trăit în timpul domniei împăratului Dioclețian.
Cum se vor desfășura slujbele de Florii la Catedrala Patriarhală
Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) are loc anul acesta duminică, 25 aprilie 2021. Însă, din cauza pandemiei COVID-19 și a restricțiilor, slujbele din biserici vor avea loc în alte condiții.
La Catedrala Patriarhală, aflată în București, evenimentele liturgice prilejuite de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) vor avea loc „respectarea regulilor sanitare în vigoare”, potrivit unui comunicat emis de Patriarhia Română.
Prima slujbă are loc începând cu ora 08.30. Este vorba de slujba de binecuvântare a ramurilor de salcie şi finic.
Prognoza meteo de vineri, 23 aprilie 2021. Temperaturi în scădere, în aproape toată țara, dar vremea va fi normală din punct de vedere termic
Temperaturile vor fi în scădere în aproape toată țara, dar vremea va fi normală din punct de vedere termic. În extremitatea sudică, valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior.
Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 10 grade Celsius.
Horoscopul zilei de 23 aprilie 2021. „Racii” au parte de un surplus de energie
Horoscopul zilei de 23 aprilie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.
Astăzi, Marte, planeta acțiunii, intră în zodia Rac, pe care o va tranzita până pe data de 9 iunie. În tot acest răstimp, Marte ne va stimula să ne ocupăm mai mult de casă și de familie.
Activitățile gospodărești vor prima și nu este exclus ca mulți nativi să-și renoveze acum locuința sau să se mute, iar siguranța familiei va deveni o prioritate pentru noi.
Veste bună de la Agenţia Europeană a Medicamentului: Protecția oferită de vaccinurile anti-COVID-19 ar putea dura un an!
Surse din Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), citate de Mediafax, au precizat că protecția oferită de vaccinurile anti-COVID-19 ar putea dura până la un an, deși deocamdată nu este cunoscută durata exactă a protecției oferite de vaccin. Mai multe studii făcute în Israel, Marea Britanie și SUA vor putea furniza date suplimentare, spune sursa citată.