Prima pagină » Actualitate » România ”pe drumul cel bun al digitalizării”a fost mesajul transmis în urma reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile de la Luxemburg

România ”pe drumul cel bun al digitalizării”a fost mesajul transmis în urma reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile de la Luxemburg

România ”pe drumul cel bun al digitalizării”a fost mesajul transmis în urma reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile de la Luxemburg

România este ”pe drumul cel bun al digitalizării”. Țara noastră a fost reprezentată cu succes la Luxemburg în cadrul reuniunii miniștrilor responsabili cu telecomunicațiile. Bogdan Dumea, secretar de stat în cadrul Ministerului Digitalizării a participat la lucrările Consiliului TTE, componenta telecomunicații și societate informațională și transmite că România este ”pe drumul cel bun al digitalizării”

 

Reprezentantul României din partea Ministerului Digitalizării în cadrul reuniunii de la Luxemburg susține că ”inteligența artificială preia deja locuri de muncă din diverse industrii. Chatboții, vehiculele autonome și roboții sunt doar câteva exemple.

 

Măsurile pe care le luăm astăzi trebuie să asigure competitivitatea și inovația în tehnologie, dar în același timp să asigure echilibrul și siguranța zilei de mâine pentru oameni” a menționat acesta.

 

În cadrul discuțiilor de la Luxemburg au fost abordate următoarele teme, susține Bogdan Dumea:

 

”Inteligența Artificială (IA) sustenabilă.

 

România are progrese importante în ceea ce privește acest domeniu esențial al transformării digitale.

 

Avem primul consilier guvernamental bazat pe IA, numit ION și prin Comitetul pentru IA vor fi atrași cei mai talentați experți naționali.

 

Centrul de Competență de Securitate Cibernetică, cu sediul la București, va juca un rol important în consolidarea și completarea capacităților existente de cercetare, tehnologice și industriale la nivel comunitar și național.

 

Totul pentru a ne asigura că sistemele IA sunt rezistente la încercările de a-și modifica utilizarea, comportamentul, performanța sau de a le fi compromise proprietățile de securitate de către terțe părți rău intenționate care le exploatează vulnerabilitățile.

 

Avem ca obiectiv de țară îmbunătățirea indicelui economiei și societății digitale (DESI).

 

România deține o poziție înaltă în UE în ceea ce privește numărul de femei specialiști în TIC în forța de muncă, absolvenți ICT și în ceea ce privește conectivitatea.

 

Actul privind infrastructura Gigabit (GIA).

 

Dezbaterile pe acest subiect sunt esențiale pentru abordarea obstacolelor din calea implementării rețelelor de comunicații electronice fixe și mobile, în special prin reducerea costurilor și a timpului de implementare.

 

În România completarea și îmbunătățirea cadrului legal pentru încurajarea și dezvoltarea infrastructurilor de comunicații electronice în bandă largă este o prioritate.

 

Regulamentul de stabilire a unui cadru pentru o identitate electronică europeană (revizuirea eIDAS).

 

România tocmai a implementat aplicația ROeID pentru digitalizarea tuturor serviciilor publice, care este rapidă, ușoară, de încredere, accesibilă pentru toată lumea și le permite românilor să aibă controlul deplin asupra propriilor date.

 

Autentificarea strictă a utilizatorilor ar trebui să se aplice și platformelor online foarte mari (de exemplu, rețelele sociale).

 

Utilizarea portofelelor europene pentru identitatea europeană ar putea fi oportună în ceea ce privește atributele minime necesare pentru un anumit serviciu online pentru care se solicită autentificarea, precum dovada vârstei” a transmis secretarul de stat în urma întâlnirii.

Citește și