România trimite în Serbia peste 300.000 de măşti de protecţie
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trimite în Serbia peste 300.000 de măşti de protecţie. Transportul are loc vineri, fiind vorba despre o misiune umanitară care se desfăşoară sub egida Uniunii Europene.
Un convoi care aparţine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad transportă în Sebia 310.000 măşti de protecţie FFP 2.
Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecţie personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Republica Serbia.
Astfel, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de autoritate naţională pentru asistenţă internaţională în domeniul protecţiei civile, va asigura în data de 09.04.2021 un transport cu 310.000 măşti de protecţie FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităţilor, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19.Transportul asistenţei se realizeaza cu un convoi aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad”, au anunţat reprezentanţii IGSU.
Costurile privind transportul sunt acoperite de Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civila al Uniunii.
România, locul 10 în lume la numărul deceselor raportate la un milion de locuitori, în timpul pandemiei
Bilanț negru în România! Țara noastră se află pe locul 10 în lume la numărul deceselor raportate la un milion de locuitori, în timpul crizei COVID-19.
Este un clasament nedorit, care ia în calcul atât românii care au murit de COVID, cât și pe cei care au decedat din alte cauze care pot fi legate de pandemie, scrie Realitatea Plus.
Mortalitatea excesivă reprezintă un indicator care le arată specialiștilor efectele crizei sanitare, în ansamblul ei.
Discutăm despre cei care au murit de COVID, dar și despre numărul celor care mor din cauza altor boli, care nu au putut fi tratate corespunzător din cauza pandemiei.
Mai exact, este vorba despre numărul generat de toate cauzele în timpul unei crize, cum este cea sanitară pe care o traversăm în prezent, peste media altor ani.
În clasamentul global, România se află pe locul 10, fiind depășită de state precum Africa de Sud, Serbia, Rusia, Mexic, Bulgaria și Peru.