Prima pagină » Actualitate » Românii, SPERIAȚI de cutremure. „E un bloc lângă mine, e aplecat puțin după cutremurul din 1977. La următorul o să se răstoarne, probabil”

Românii, SPERIAȚI de cutremure. „E un bloc lângă mine, e aplecat puțin după cutremurul din 1977. La următorul o să se răstoarne, probabil”

Românii, SPERIAȚI de cutremure. „E un bloc lângă mine, e aplecat puțin după cutremurul din 1977. La următorul o să se răstoarne, probabil”
Cutremur / Sursa foto: Profimedia

Românii s-au speriat în urma seismelor puternice care au zguduit, luni, 6 februarie, Turcia, cu o undă de șoc în țările vecine.

Și în România s-au produs seisme luni și marți, 14 februarie, generând panică în rândul oamenilor. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți, la ora 15:16, s-a pruds în Oltenia, Gorj un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5,7, la adâncimea de 40 km.

Românii au luat cu asalt rețelele de socializare, pentru a-și exprima temerile cu privire la un viitor cutremur devastator. Ei se întreabă acum dacă locuințele în care au investit bani și timp sunt sigure în calea dezastrului.

„Când a început cutremurul au fugit pe scări…”

Platforma Reddit a devenit „Poiana lui Iocan” în care oamenii se sfătuiesc legat de cutremurele din ultima vreme.

„La ce etaj ai mai mari șanse de supraviețuire, primele etajele sau ultimele, să zicem că e de 10 etaje aproximativ, blocul”, se întreabă cineva pe Reddit.

În principal, părerile sunt împărțite. „Caută pe internet blocul unde a murit Toma Caragiu, au picat doar etajele superioare, culmea e că apartamentul lui a rămas întreg, doar că el era în vizită la Alexandru Bocăneț, prieten regizor, la un etaj mai sus, și când a început cutremurul au fugit pe scări, care s-au prăbușit primele. Este un documentar pe YouTube TVR.”, răspunde o altă persoană.

Altcineva spune că etajele superioare sunt mai sigure dacă se rup pereții, pentru că vei avea mai puțin moloz peste tine.

În siguranță nu ești nici jos, nici sus, într-un bloc, pentru că fundația este mai importantă: dacă este proastă se poate răsturna clădirea, dar poate rămâne întreagă. În cazul ăsta ai șanse mai mari la etajele inferioare. „E un bloc pe lângă mine, e aplecat puțin după cutremurul din 1977. La următorul o să se răstoarne probabil, chiar dacă e încadrat doar cu RS2”, scrie o altă persoană, pe Reddit, potrivit ziare.com.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și