Romarm a semnat cu americanii de la DZYNE un Memorandum de Înțelegere pentru soluţii personalizate în domenii-cheie ale securităţii naţionale

Romarm a semnat cu americanii de la DZYNE un Memorandum de Înțelegere pentru soluţii personalizate în domenii-cheie ale securităţii naţionale
Publicat: 09/09/2024, 17:41

DZYNE Technologies, companie care dezvoltă soluţii inovatoare de apărare autonomă în spectrul tehnologiilor UAS (Unmanned Aerial Systems – drone) şi cUAS (Counter-UAS – sisteme anti-dronă), va colabora cu compania naţională Romarm şi cu principalele companii româneşti din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta şi produce soluţii personalizate pentru securitatea frontierelor, protecţia infrastructurii critice şi pentru alte domenii-cheie ale securităţii naţionale.

Compania americană DZYNE Technologies, deţinută de Highlander Partners, şi compania naţională Romarm, au semnat,vineri, cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi al Ambasadei SUA la Bucureşti, un Memorandum de Înţelegere (MOU) esenţial în domeniul apărării, se arată într-un comunicat comun dat publicității luni.

DZYNE Technologies, companie care dezvoltă soluţii inovatoare de apărare autonomă în spectrul tehnologiilor UAS (Unmanned Aerial Systems – drone) şi cUAS (Counter-UAS – sisteme anti-dronă), va colabora cu Compania Naţională Romarm şi principalele companii româneşti din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta şi produce soluţii personalizate pentru securitatea frontierelor, protecţia infrastructurii critice şi alte domenii cheie ale securităţii naţionale, au transmis companiile, potrivit comunicatului citat de News.ro.

Acordul a formalizat un cadru pentru multiplele eforturi comune necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate naţională şi regională ale României, care cuprind tehnologii de apărare autonome de ultimă generaţie.

„Acest acord reprezintă un pas critic înainte în parteneriatul nostru strategic cu România, consolidând angajamentul nostru comun de a spori securitatea regională prin intermediul tehnologiilor de ultimă generaţie pentru drone şi sisteme anti-dronă. Acesta simbolizează un salt generaţional către inovare, combinând expertiza noastră cu viziunea României de a dezvolta capabilităţi avansate de drone şi sisteme anti-dronă. Împreună, vom construi soluţii care redefinesc viitorul apărării”, a declarat Christopher Miller, chief strategy officer la DZYNE Technologies şi fost Secretar al Apărării al SUA.

Memorandumul de Înţelegere semnat cu Romarm semnifică angajamentul DZYNE Technologies şi Highlander Partners pentru un parteneriat durabil care va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

Investiţii substanţiale în România

Conform sursei citate, această iniţiativă se aliniază cu obiectivele mai largi ale alianţei NATO în regiunea Mării Negre, o zonă critică pentru securitatea regională. Până în prezent, Highlander Partners a realizat investiţii substanţiale în România, susţinând peste 1.000 de locuri de muncă pe plan local, în principal în cadrul Sanovita şi Monza-Ares, spitale de cardiologie. Extinderea acestei cooperări în sectorul apărării oferă oportunitatea de a face un progres semnificativ şi similar în capacităţile de securitate ale României.

„Colaborarea pe care o formalizăm astăzi este mai mult decât un simplu acord de parteneriat — este un exemplu puternic al legăturilor strânse dintre naţiunile şi instituţiile noastre. Împreună ne asigurăm că forţele noastre armate sunt echipate pentru a face faţă provocărilor geostrategice complexe ale zilelor noastre cu agilitate şi încredere. Acest memorandum nu este doar o promisiune pentru viitor, ci şi o reflecţie a angajamentului durabil faţă de pace, securitate şi leadership tehnologic”, a afirmat Emanuel Ioana, director general al Romarm.

Compania Naţională Romarm, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, coordonează 15 filiale şi un Centru de excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovare, fiind principalul producător domeniul apărării din România, furnizând o gamă largă de echipamente şi servicii militare.

DZYNE Technologies este o companie americană specializată în dezvoltarea de sisteme autonome avansate pentru apărare şi aplicaţii comerciale.

LEAP, platforma companiei DZYNE Technologies pentru soluţii avansate de drone pentru culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, oferă 40 de ore de anduranţă, cu aproape 60.000 de ore de experienţă de luptă, cu semnificativ mai puţine costuri şi resurse umane necesare decât platformele concurente. Mai mult, soluţiile anti-dronă oferite de DZYNE au dus la eliminarea confirmată a peste 1.000 de drone ale inamicului în medii de luptă. Produsele autonome de uz unic ale DZYNE, inclusiv muniţiile de tip loitering, asigură capabilităţi tehnologice avansate deopotrivă eficiente şi rentabile, ceea ce poziţionează compania ca lider în domeniu.

Highlander Partners este o firmă de investiţii private, axată pe investiţii pe termen lung în industrii precum apărare, sănătate şi bunuri de larg consum.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?