Romina Gingasu, soția lui Piero Ferrari, INVESTITOR discret pe piața imobiliarelor de lux din București. Proiectul în care a băgat 2 milioane de euro
Piața imobiliară din România, și în special zona de nord a Capitalei, cunoaște un investitor discret, care de câțiva ani țintește proiectele de lux și cu potențial de dezvoltare.
Romina Gingasu este soția omului de afaceri Piero Ferrari, unul dintre acționarii gigantului Ferrari, cu o participație de 10%, evaluată în prezent la 6,5 miliarde de dolari.
Romina Gingasu, 7 ani de investiții pe piața imobiliară românească
Romina Gingasu investește din 2016 pe piața imobiliară de la noi, dar, așa cum discreția îi caracterizează viața privată, la fel sunt și business-urile derulate aici.
Potrivit Forbes, românca în vârstă de 31 de ani a investit până acum aproximativ 10 milioane de euro în diferite proiecte rezidențiale. Zonele preferate – nordul și centrul Capitalei.
Ea a acționat „întodeuna în nume propriu și după o cercetare constantă de piață asupra proiectelor care îmi atrag atenția”.
Cel mai recent, Romina Gingasu a cumpărat 20% din proiectul Sapphire Herăstrău, un ansamblu rezidențial de lux amplasat în zona Cartierului Francez. A investit 2 milioane de euro, devenind proprietara ultimelor două etaje din complext.
Aici, deține un penthouse de 420 mp, cu terasă de 80 mp. Imobil tip boutique, Sapphire Herăstrău este dezvoltat de Alexander Regenbogen în parteneriat cu un grup de investitori străini. Întreg complexul a fost gata în 2021 și are cinci etaje, cu 13 apartamente în total.
„Pentru mine, Sapphire Herăstrău este de departe cea mai practică clădire, în care există terasă pentru fiecare cameră de oaspeți și laundry room de 15 mp, separat, lângă zona de lift”, spune Romina Gingasu.
Ce strategie de business are soția lui Piero Ferrari
În opinia ei, apartamentele de tip penthouse, cu terasă largă, sunt o investiție bună, „însă sunt puține construite” pe piața din București.
Altfel, o altă investiție în care este implicată soția lui Piero Ferrari este proiectul Bellemonde Residence, din apropierea Școlii Americane, din Pipera, aflat în derulare.
Romina Gingasu consideră că aceste proprietăți ar putea avea un randament de cel puțin 30-35% până la finalizarea proiectului. Tocmai de aceea, ea poartă discuții avansate cu dezvoltatorul „pentru mai multe vile individuale”.
Iată ce spune Romina Gingasu despre strategia de business adoptată:
„Mă raportez la randamentul pe termen lung și întotdeauna achiziționez din faza de proiect. Nu închiriez proprietățile deoarece toate au o particularitate pe care doresc să o păstrez sau să o dezvolt”.
„Fiind cetățean român, consider că am o datorie morală față de țara mea și aceeași datorie față de plata TVA, de aceea achiziționez proprietăți în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piață ca dezvoltator” – Romina Gingasu
Altfel, soția lui Piero Ferrari este de părere că proiectele rezidențiale din centrul Capitalei (zona Floreasca) și București Nord sunt cele mai interesante pentru investiții.
Dincolo de locație, un aspect important în decizia de a investi îl reprezintă layout-ul și conceptul modern al dezvoltatorilor.
Romina Gingasu și-a construit un portofoliu de investiții în imobiliare în ultimii șapte ani, început cu Belvedere Residence (zona Fabrica de Glucoză) și ansamblul de vile ZenVille, din Voluntari.
„Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții. Același lucru l-am făcut în 2016, apoi în timpul pandemiei de Covid și o voi face în continuare, în funcție de mișcările pieței” – Romina Gingasu
Dar, investițiile nu se rezumă doar la piața internă. Când vine vorba de proprietăți în alte state, Romina Gingasu susține că preferă să cumpere „proprietăți unice în clădiri importante”.
De exemplu, recent a achiziționat 45% din Palazzo Marsigli (Bologna, Italia), care a aparținut familiei de nobili Ferdinando Marsigli. Clădirea încă păstrează caracteristici originale din 1730, precum lemnul, ușile și structura internă, toate fiind menținute în condiții speciale.
Totodată, Romina Gingasu mai deține și alte două apartamente la Monte Carlo.