Roxana Mînzatu crede în Marcel Ciolacu: „Este potrivit nevoilor României” / Ce spune despre candidatura lui Geoană, căruia i-a făcut campanie în 2009

Roxana Mînzatu crede în Marcel Ciolacu: Este potrivit nevoilor României / Ce spune despre candidatura lui Geoană, căruia i-a făcut campanie în 2009
Publicat: 21/09/2024, 14:21
Actualizat: 21/09/2024, 14:29

Roxana Mînzatu, propusă de premierul Marcel Ciolacu pentru funcţia de comisar european din partea României, îl laudă pe președintele PSD, susținând că acesta este „un produs extraordinar de potrivit nevoilor României în momentul de faţă.”

Europarlamentarul Roxana Mînzatu, propusă de România pentru funcția de comisar european, a fost desemnată vicepreședintă a Comisiei Europene (CE) de către Ursula von der Leyen – cea mai înaltă funcție primită vreodată de România în CE.

Social-democrata Roxana Mînzatu a preluat un portofoliu important în cadrul Comisiei Europene (CE), acoperind competențele, educația, locurile de muncă și drepturile sociale, precum și demografia.

Roxana Mînzatu îl caracterizează pe Marcel Ciolacu

Fost deputat PSD timp de aproape opt ani, Mînzatu are o experiență vastă în atragerea de fonduri europene.

„Este un om extraordinar de echilibrat, bun negociator pentru România şi pro-european în acelaşi timp. Apropiat de omul de rând, dar şi capabil să dialogheze cu tot ceea ce înseamnă economie”, l-a caracterizat Roxana Mînzatu, care susţine că în 2009, din postura de membru PSD, a făcut campanie ”până la ultima picătură de sânge” pentru liderul de atunci al partidului, Mircea Geoană.

Roxana Mînzatu, eurodeputat PSD, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce şanse are Marcel Ciolacu să câştige alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care ultima victorie a fost în anul 2000.

”Marcel Ciolacu este un produs extraordinar de potrivit nevoilor României în momentul de faţă. Este un om extraordinar de echilibrat, bun negociator pentru România şi pro-european în acelaşi timp. Apropiat de omul de rând, dar şi capabil să dialogheze cu tot ceea ce înseamnă economie, mari stakeholderi (corporaţii – n.r.). Cred în Marcel Ciolacu. Cu toţii vorbim de turul doi.

Vin din Ardeal, sunt braşoveancă, ştiu ce înseamnă turul doi în Ardeal. Dar ceea ce a construit Marcel Ciolacu, inclusiv prin prima coaliţie cu rotativă guvernamentală, cu un partid adversar tradiţional, şi a reuşit această coaliţie să scoată România din criza post-pandemică, să o treacă prin criza inflaţiei şi să o ţină pe o linie de plutire în condiţiile conflictului de la graniţă, deci i se datorează premierului Marcel Ciolacu în uriaşă măsură. Cred în el şi cred în adecvarea sa la nevoile României în prezent. Are o şansă foarte bună”, l-a caracterizat Roxana Mînzatu pe şeful său de partid.

Roxana Mînzatu, despre candidatura lui Mircea Geoană

Roxana Mînzatu a mai fost întrebată dacă, pe lângă Marcel Cioalcu, crede şi în candidatura lui Mircea Geoană, fost candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din 2009 şi contracandidat al lui Ciolacu la alegerile din acest an.

”Am făcut campanie pentru el în 2009, cum au făcut toţi PSD-iştii, până la ultima picătură de energie. Nu o să comentez candidatura domniei sale, dar în prezent cred că adecvarea cea mai bună o are premierul Marcel Ciolacu”, a conchis Roxana Mînzatu.

Un sondaj INSCOP realizat în perioada 11-16 septembrie, la comanda Institutului pentru Libertate şi Democraţie (ILD), arată că Mircea Geoană se află pe primul loc la intenţia de vot pentru turul I la prezidenţiale, urmat de Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi.

Geoană ar câştiga cu 47,8%, într-o finală cu Ciolacu, care ar primi 34,2%. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, ar câştiga dacă ar intra în turul doi cu Lasconi, sondajul arătând că 37% dintre respondenţi l-ar vota pe liderul PNL, iar 36,7% pe lidera USR.

Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, 50,1% dintre români l-ar vota pe fostul secretar general adjunct al NATO, iar 27,9% pe preşedintele Senatului.

CITIȚI ȘI:

Cine este Roxana Mînzatu (PSD), noua vicepreședintă a Comisiei Europene din partea României

Marcel Ciolacu: Presupun că Iohannis nu dorește să CANDIDEZE pe listele PSD. Și nici PSD-ul să-l primească

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Joe Biden a promis că va da Ucrainei „ultimul cent” înainte să plece de la...