Rudele cer redeschiderea dosarului în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: Soțul victimei prezintă o teorie total neverosimilă și contrazisă flagrant de probele existente

Rudele cer redeschiderea dosarului în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: Soțul victimei prezintă o teorie total neverosimilă și contrazisă flagrant de probele existente
Sursă FOTO: Maria Macsim Nicoară - Facebook
Publicat: 08/07/2021, 21:50

Rudele mezzosopranei Maria Macsim Nicoară au făcut apel la procurorii ieșeni. Acestea le cer anchetatorilor să redeschidă dosarul morții artistei, considerând că ar exista indicii care arată că nu ar fi fost vorba despre un simplu accident casnic. Soțul mezzosopranei din Iași, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni, sub acuzația de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Răsturnare de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Rudele artistei au apelat la procurori! Acestea le-au cerut anchetatorilor ieșeni să redeschidă dosarul!

„Este adevărat, a fost depusă o solicitare în acest sens. Cererea este analizată”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Astfel, rudele artistei din Iași au formulat o plângere împotriva soluției de clasare a dosarului de omor. Plângerea a fost depusă în urmă cu câteva săptămâni. În fapt, actul a fost depus atât la Tribunalul Iași, cât și la Parchet. Numai că instanța a redirecționat documentul tot către Parchet, fiind vorba despre o procedură ce ține de această instituție. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii ieșeni cu privire la această plângere, potrivit bzi.ro.

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a arătat, în fața instanței, motivele pentru care a cerut redeschiderea dosarului pentru care s-a decis clasarea cauzei în ceea ce îi privește pe Codrin Nicoară și pe Viorica Leica.

Sora mezzosopranei: Principalul suspect din cauză, respectiv soțul victimei, ce prezintă o teorie total neverosimilă

Cer infirmarea soluției de clasare și completarea urmăririi penale, în scopul aflării adevărului. În cauză nu s-a realizat o cercetare completă și concretă, procurorul de caz limitându-se să «accepte» fără rezerve versiunea avansată chiar de principalul suspect din cauză, respectiv soțul victimei, ce prezintă o teorie total neverosimilă și contrazisă flagrant de probele existente, sfidând logica elementară. Cel mai grav, procurorul nu a administrat probele esențiale, singurele care puteau elucida cazul, lăsând, practic, o anchetă nefinalizată, pe care tot acesta, contrar oricărei rigori, o interpretează în favoarea inculpatului, în sensul că «nu sunt probe» care să dovedească vinovăția acestuia”, a subliniat Elena H., sora mezzosopanei Maria Macsim Nicoară.

Rudele cer noi expertize

Sora artistei a adăugat că urmele și probele existente infirmă versiunea căderii pe scări. Ea a punctat că este, practic, imposibil ca victima să fi căzut de la etaj, direct la parter, pe scara în formă de spirală. De asemenea, de pe corpul victimei lipseau leziunile specifice, în cazul unei căderi pe scări, respectiv cele de pe genunchi, coate, frunte, nas. Mai mult, urmele de vomă existente pe perete arată că victima ar fi fost în picioare în acel moment, nicidecum căzută la podea.

„Raportat la toate acestea, solicit admiterea plângerii și administrarea probelor cu expertiza criminalistică de interpretare a urmelor de sânge (dinamică, mod de formare etc.), expertiza medico-legală, pentru stabilirea exactă a dinamicii de producere a leziunilor traumatice, expertiza complexă, medico-legală-criminalistică de stabilire a modului de formare în raport de obiectele contondente, expertiza criminalistică-biomecanică, efectuarea unui experiment, pentru stabilirea condițiilor căderii / precipitării, audierea altor persoane ca martori (cei care au comunicat cu victima), efectuarea unui nou control pentru indentificarea urmelor de sânge, în toată casa, nu numai la parter”, a încheiat sora artistei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor