Apar informații noi despre cazul medicului de la Spitalul Militar, care a încercat să se sinucidă într-o toaletă din Brașov. Se pare că acesta a luat substanțele pe care și le-a injectat de la o clinică privată din oraș, sub pretextul că acestea urmau să fie folosite ca anestezice în timpul unei operații.
Momentan, este internat momentan la Spitalul Militar din București, fiind în continuare sub supravegherea medicilor. Pentru că bărbatul are grad de colonel, de cazul său se vor ocupa procurorii Parchetului Militar din București.
Reamintim că cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, sunt arestate pentru 30 de zile, fiind acuzate de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.
Medicul nu a fost audiat încă, dar anchetatorii urmează să stabilească exact dacă există o legătură între faptul că medicul a fost, de asemenea, audiat în dosarul morților de la Sfântul Pantelimon și gestul său.
Potrivit informațiilor Antena 3, medicul a fost transferat din nou la Spitalul Militar din București, unde se află în acest moment în stare de supraveghere și de refacere, astfel că nu va putea fi audiat prea curând.
Când starea de sănătate o va permite, medicul va fi audiat de către lucrătorii de la Parchetul Militar, pentru că acesta are și grad de colonel.
Reamintim că iubitul doctoriței Maria Miron, poreclită de colegi „Doamna cu coasa”, a încercat să se sinucidă la nouă zile după ce a fost audiat de procurori, în dosarul crimelor de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București.
Deși nu era vizat de anchetă, medicul Pleșa ar fi suferit, în cele din urmă, o depresie puternică și ar fi decis să-și pună capăt zilelor. Motivul rămâne, cel puțin deocamdată, doar la nivel de bănuială, în condițiile în care nu s-ar fi găsit, cel puțin deocamdată, un mesaj de adio în care să-și explice gestul.
Din interceptări reiese și faptul că doctorul Cristian Pleșa era perfect conștient de gravitatea situației după ancheta începută de procurori, o învăța pe Maria Miron să își ia concediu, iar dacă totuși va continua să meargă la spital, să nu atingă nimic și să nu modifice nimic din actele medicale care aveau legătură cu decesele.
Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, marţi, că „de-a lungul timpului”, Parchetul a primit sesizări privind decese suspecte ale unor pacienţi internaţi la mai multe unităţi sanitare din Capitală, inclusiv la Spitalul Sfântul Pantelimon.
Motivarea judecătorilor, privind decizia de arestare pentru 30 de zile, pronunțată de Tribunalul București, în cazul celor două cadre medicale, scoate la iveală detalii ireale a felului în care doctorițele se pronunțau asupra vieții pacienților pe care îi aveau în grijă.
Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, ”au acționat cu intenția directă de a suprima viața victimei Militaru Marian” și au arătat ”un profund dispreț al inculpatelor față de viața persoanelor prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care reglementează exercitarea profesiei lor, dar și a jurământului depus la terminarea facultății de medicină.”
Jitianu este medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Potrivit unor surse medicale, mai mulţi medici au refuzat funcţia de manager la acest spital.
Dr. Jitianu, cu 21 de ani de experiență la spital și actual coordonator al Blocului Operator Central, va prelua funcția începând de pe 12 august, potrivit Libertatea. Postul de director medical rămâne însă neocupat, în urma refuzului de către 11 medici de a prelua funcția, potrivit sursei citate.