Pepenii din Dăbuleni și Călărași s-au copt și iau drumul piețelor din București. În ciuda secetei, prima recoltă de pepeni dulci și zemoși s-a copt cu două săptămâni mai devreme față de anul trecut.
Sunt însă și mai scumpi.Cu 4 lei pe kilogram în engros se vinde lubeniţa din sudul țării, adică mai scump cu un leu față de sezonul trecut. Iar la tarabă, suma crește considerabil.
Pentru că vremea a fost călduroasă, o parte din producători au ieșit cu recolta mai devreme cu două săptămâni față de anul trecut. Florin și Lorena sunt primii din patria lubeniței care vor livra marfa proaspătă în această seară în piețele din București. Prețul însă este mai mare față de anul trecut.
„Este foarte dulce și foarte bună. Se topește în gură. E mai scumpă cu un leu ca anul trecu”, spune Lorena Țecan, producător
Fructele se vând samsarilor, astfel că pe tarabe, pepenii vor costa și mai mult.
În supermarketuri încă se găsește lubenița adusă din Grecia, care costă 3,5 lei/ kg. Mult mai ieftină, dar fără gust, spun indignați producătorii