Salinele exploatate turistic primesc un „boost” financiar/SALROM vrea să valorifice golurile miniere din saline
This browser does not support the video element.
România se află printre primele țări europene cu potențial în ceea ce privește explotarea sării. SALROM S:A, Societatea Națională a Sării funcționează pe două direcții importante: exploatarea, prelucrarea şi comercializarea sării şi a substanţelor nemetalifere(calcar), cât și promovarea turismului la minele saline deschise vizitării. Statul Român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, deține 51% din capitalul social al companiei și funcționează pe 7 exploatări: Slănic Prahova, Ocna Mures, Praid, Ocna Dej, Râmnicu Vâlcea, Târgu Ocna, Cacica. Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a declarat vineri că Guvernul României vrea să investească în aceste saline pentru valorificare.
Salinele aflate ]n administrația societății de stat SALROM S.A, unde Statul Român deține pachetul majoritare de 51%, vor fi valorificate mai bine, după ce se va investi în ele. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, în cadrul briefingului de presă de vineri, de la Guvern. SALROM este o societate care a înregistrat în 2022 un profit net de 141,7 milioane de lei net, potrivit informațiilor furnizate de Fondul Proprietatea, acționarul minoritar al companiei, care deține 49%.
Posibilitate de valorificare a golurilor miniere, din saline, de către Compania Națională SALROM, astfel încât din punct de vedere turistic, medical să poată fi făcute acele investiții de care aceste saline care sunt exploatate în scop turistic să fie să să poată fi făcute toate aceste investiții, a declarat ministrul Oprea.
Pe teritoriul României, există dovezi ale exploatațiilor de sare încă din perioada Imperiului Roman. la vremea respectivă, Dacia era principalul furnizor de sare al Romei.
Citește și: