Prima pagină » Actualitate » Sandu Cocoșatu’ și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Sandu Cocoșatu’ și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Sandu Cocoșatu' și secretele sale pentru cei mai buni MICI. „Sunt frumuseţi ale naturii”
Sandu Cocoșatu' și secretele sale pentru cei mai buni mici. „Sunt frumuseţi ale naturii”

Micii reprezintă cel mai consumat preparat gastronomic de 1 mai, iar Sandu Cocoșatu’ este o adevărată „legendă” atunci când vine vorba despre acest delicios preparat.

De-a lungul timpului, el a preparat mici atât pentru bucureșteni, cât și pentru străinii care au ajuns în Capitală, pe baza unei rețete proprii.

Ajuns la 73 de ani, el își spune acum secretele.

„Vindeam mici în târg la Obor şi cineva m-a văzut acolo, neam cu soţia mea, şi am acceptat să merg cu dânsul. Nu prea voiam pentru că lucram şi nu voiam să plec de acolo pentru că îmi plăcea ce făceam”, a povestit Sandu Cocoşatu’, potrivit Antena3.

Sunt mai bine de 50 de ani de când, zi de zi, de dimineaţă şi până seara, nea’ Sandu spune că îşi petrece timpul în faţa grătarului. E un spectacol doar să îl priveşti cu câtă pasiune îşi face treaba în bucătărie.

„În primul rând îl mănânc crud să văd cum este şi apoi făcut. Zilnic, servesc câte unul sau doi să văd cum ies. Când sare, micul este 90% gata. Sunt frumuseţi ale naturii, nu poţi spune că sunt mici”, a mai dezvăluit cel supranumit Regele Micilor din Bucureşti.

Cum se prepară cei mai buni mici. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar

Minivacanța de 1 mai a început și ca în fiecare an, de Ziua Muncii, românii încing grătarele cu mici, ceafă de porc, frigărui sau cârnați. La mare căutare sunt și pachetele cu carne condimentată și marinată, gata de pus pe foc.

De departe produsul vedetă al acestei perioade sunt mititeii, în special cei fragezi. Pentru asta, măcelarii vă recomandă să îi congelați deoarece acele de gheață vor înmuia carnea înainte de a o pune pe grătar.

În carmangerii, comenzile curg pe bandă rulantă de zile bune.

„Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum, ce trage colega, sunt micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională. Dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut”, spune Ionuț Anghel, proprietarul unei carmangerii

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și