Sângerosul Fardin Amet va fi extrădat în SUA. Deși este deosebit de periculos, liderul interlop a fost eliberat din arest

Publicat: 08/08/2024, 07:00

Liderul interlop bucureștean prins de polițiștii Brigăzii Rutiere, după ce autoritățile americane l-au dat în urmărire internațională, a fost pus în libertate de magistrații Curții de Apel București. Fardin Amet este acuzat de ofițerii FBI de fraude bancare și furt de identitate, în timp ce, în România, bărbatul este judecat pentru o tentativă de omor.

Fardin Amet a fost prins, la sfârșitul lunii trecute, în București, de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră. Acesta era urmărit internațional de autoritățile din SUA pentru fraude bancare asociate criminalității organizate și furt de identitate.

Liderul interlop a fost închis în Arestul Central al Poliției Capitalei, iar luni magistrații Curții de Apel București au hotărât ca acesta să fie eliberat de îndată.

În același timp, instanța a decis ca bărbatul să fie extrădat în SUA numai după ce-și va încheia socotelile cu justiția din România, după ce a fost deja condamnat de Tribunalul București la 12 ani de detenție pentru o tentativă de omor comisă în vara lui 2016, când trei bărbați au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, din Sectorul 4, cu răni grave la cap și brațele sfărâmate.

Cu toate că au trecut opt ani de la comiterea faptei, Fardin Amet nu a fost nici până astăzi condamnat definitiv. Mai mult, judecat în libertate, acesta a reușit inclusiv să plece din țară și să ajungă ilegal până pe teritoriul Statelor Unite după ce, potrivit unor surse judiciare, a trecut frontiera din Mexic, cu ajutorul unor călăuze.

Fardin va fi extrădat după ce face pușcărie în România

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că Fardin s-ar fi apucat repede de infracțiuni, însă gruparea din care făcea parte a fost destructurată de FBI și a fost nevoit să fugă înapoi în țară. Dat în urmărire internațională de americani, acesta a fost prins de un echipaj al Poliției Rutiere, după ce mașina în care se afla a fost oprită pe o stradă din Sectorul 3.

„Dispune extrădarea și predarea, către autoritățile SUA a numitului Amet Fardin, față de care a fost emis mandatul de arestare din data de 21.03.2024 de către Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul Statului Maine. (…)

Dispune amânarea predării persoanei extrădabile până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 148/3/2017 aflat pe rolul Tribunalului București, în care s-a pronunțat sentința penală nr. 964/01.09.2020 nedefinitivă, iar în caz de condamnare cu executarea în regim de detenție a pedepsei, predarea se amână până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen. (…)

Revocă măsura arestării provizorii în vederea extrădării luate față de persoana extrădată Amet Fardin, prin încheierea din data de 28.07.2024, pronunțată de Curtea de Apel București Secția a II-a Penală și dispune punerea de îndată în libertate a persoanei extrădate, dacă nu este reținută sau arestată în altă cauză, au decis judecătorii Curții de Apel.

CITIȚI ȘI:

Sute de INTERLOPI care au participat la NUNTA temutului Ghenosu, verificați de Poliție chiar în fața localului. Detalii exclusive de la petrecere

Bodyguardul Dianei ȘOȘOACĂ este mâna dreaptă a temutului lider interlop Mircea Nebunu. Garda de corp a senatoarei doarme cu pistolul pe noptieră

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fuga cu elicopterul a „Doamnei de Fier a Asiei”: Cum a scăpat lidera Bangladeshului în...
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum...
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere...
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la...
Biden nu crede într-o tranziţie paşnică a puterii dacă Trump pierde alegerile. „Toate vorbele astea...
BREAKING | Mihai, un român de 33 de ani, a murit după ce a făcut...
Fructul de 1 leu care ajută la o digestie mai bună. BENEFICII nenumărate pentru sănătatea...
Șase județe intră sub avertizare de cod galben de caniculă. Maximele pot ajunge și la...
Scandal URIAȘ la înmormântarea lui Nicu Covaci! Porțile cimitirului au fost ÎNCUIATE
Ce a făcut Dana Roba cu verigheta de la Daniel Balaciu: „Am luat bani pe...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
ARO în perfectă stare, de vânzare în România. SUV-ul are un preț greu de crezut...
SUA avertizează Turcia pentru furnizarea de echipamente americane Rusiei: Vor exista „consecinţe”
MATERIAL-MINUNE găsit tocmai pe LUNĂ! Este descoperirea SECOLULUI
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Simona Halep, ținuta de 30.000 euro care a atras atenția tuturor. Cum arată sportiva și...
''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit:...
Mihaela Rădulescu nu suportă să vadă bărbați în șlapi! „Nu reușesc să mă obișnuiesc cu...
Reprezentanţii unui local din Thassos încearcă să depisteze un grup de români. Au mâncat şi...
BANCUL ZILEI. Ion și Gheorghe din Viscri stau de vorbă la o pălincă: - Mai...
Cercetătorii cred că au aflat cum a apărut viața pe Pământ