Șase orașe superbe din Europa își caută locuitori, iar autoritățile oferă și BANI pentru a te muta acolo. Cu ce sume ai putea lua viața de la zero

Șase orașe superbe din Europa își caută locuitori, iar autoritățile oferă și BANI pentru a te muta acolo. Cu ce sume ai putea lua viața de la zero
Localitatea Albinen, din Elveția
Publicat: 07/07/2024, 22:49
Actualizat: 07/07/2024, 22:56

Într-un amplu proces de repopulare, autoritățile din șase mici localități europene ajută cu bani persoanele care vor să se mute acolo.

Așadar, nu veți locui în cele mai mari orașe din Europa, dar asta nu înseamnă ca zonele nu sunt ofertante.

Astfel, mai multe regiuni din țări precum, Grecia, Italia, Spania, Elveția și Croația oferă bani rezidenților care sunt gata să înceapă o viață de la zero, potrivit Bussinesinsider.com.

Care sunt localitățile din Europa care încearcă să atragă noi locuitori în zonă:

Albinen, Elveția

Autoritățile din satul elvețian Albinen, o localitate alpină izolată, oferă nerezidenților suma de 25.000 de franci (aproximativ 27.900 de dolari) de adult și 10.000 de franci (aproximativ 11.100 de dolari) de copil pentru a se muta aici.

Solicitanții programului trebuie să aibă sub 45 de ani, să poată cumpăra o casă în valoare de peste 200.000 de franci (aproximativ 223.200 de dolari) în sat și să fie dispuși să locuiască în Albinen pentru cel puțin 10 ani, devenind cetățeni elvețieni. În caz contrar, se va rambursa integral subvenția pentru locuințe acordată de localitate.

Albinen și-a implementat programul de relocare în 2017, după ce un aflux de localnici a început să părăsească în masă micul sat, rezultând o populație de mai puțin de 300 de oameni.

„Mulți dintre cei care au plecat erau tineri sau aveau familii. Acest program de repopulare a devenit viral anul trecut, când aveau aproximativ 100 de solicitări pe zi”, a declarat primarul din Albinen, Beat Jost, presei elvețiene în 2023.

Insula Antikythera, Grecia

Autoritățile din Antikythera au demarat, începând cu 2019, un program care oferă familiilor cu trei sau mai mulți copii o alocație lunară de 500 de euro (aproximativ 542 de dolari), cazare gratuită și mâncare gratuită dacă se mută permanent pe insulă.

Programul se adresează în primul rând familiilor grecești, dar vor fi luați în considerare și cei care nu sunt greci, a relatat presa locală anul trecut.

Numărul populației din această comunitate insulară, care este situată între Creta și Grecia continentală, a scăzut la doar 24, deoarece locuitorii mai tineri au plecat în marile orașele, pentru o viață mai bună.

Legrad, Croația

Legrad, un mic oraș situat în nordul Croației, încearcă să atragă mai mulți locuitori prin vânzarea de case la doar 13 cenți. Localitatea găzduiește aproximativ 2.000 de persoane, astfel că autoritățile au început, din 2018, un program de relocare.

Cei care vor să cumpere o casă aici trebuie să aibă sub 45 de ani, să aibă un cazier curat și nu pot deține deja o proprietate. Pe lângă locuințele ieftine, orașul a oferit, de asemenea, sprijin monetar suplimentar pentru noii rezidenți.

Primarul din Legrad, Ivan Sabolic, declara pentru Reuters, în 2021, că orașul a primit solicitări din Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina și Columbia, în urma expunerii mediatice.

Totuși, din cauza procesului dificil de imigrare din Croația, orașul a optat să mențină programul axat pe cetățenii croați „pentru moment”.

În 2019, Legrad a oferit familiilor nou-venite aproximativ 3.500 de dolari pentru a plăti pentru renovările necesare, a raportat CNBC, potrivit sursei citate.

Ponga, Spania

Ponga, un sat pitoresc situat în munții din nordul Spaniei, oferă 2.000 de euro fiecărei persoane care se stabilește aici. Programul urmărește să relanseze economia locală, care deservește o populație de mai puțin de 600 de persoane.

Familiile cu copii care se mută în localitate pot obține până la 3.000 de euro, iar cei care au un copil născut în sat vor primi încă 3.500 de euro, relata TimeOut anul trecut. Cei care vor să se mute aici trebuie să rămână cel puțin 5 ani.

Insula Sardinia, Italia

Autoritățile de pe superba insulă italiană oferă 15.000 de euro pentru persoanele care se mută și care doresc să trăiască un stil de viață rural. 3.000 de persoane pot beneficia de această subvenție, dacă aplică pentru acest program.

Solicitanții trebuie să se mute într-un oraș din Sardinia cu mai puțin de 3 000 de locuitori, să locuiască acolo și să facă din Sardinia reședința lor permanentă în termen de 18 luni. De asemenea, potrivit CNBC, cei 15.000 de euro trebuie să fie destinați renovării locuinței.

Toscana, Italia

Autoritățile toscane au lansat, luna trecută, un program de rezidență prin care cei interesați să se mute aici pot primi până la 32.000 de dolari, în fonduri de renovare, conform site-ului web al programului.

Italienii, alți rezidenți ai Uniunii Europene și cetățenii din afara UE cu reședință pe termen lung pot alege între mai multe localități, inclusiv pe insula Capraia Isola sau în mijlocul frumuseții naturale din Casciano dei Bagni, până pe 27 iulie 2024.

Subvențiile vor acoperi 50% din costurile de renovare a unei case, într-unul dintre cele 76 de orașe toscane, toate având mai puțin de 5.000 de locuitori, informează Digi 24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un...
Xonia, victima testelor mincinoase ale Poliției. Falsul pozitiv la DrugTest i-a răvășit viața
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Ce noi țări aleg turiștii din cauza încălzirii globale?
×